Reiki-energiahoito

Haluatko rentoutua, olla jännittämättä tulevia,
huomata uuden avoimemman asenteen elämässäsi,
nukkua rauhallisemmin, olla oma itsesi ja saavuttaa elämäniloa?

Kaikki aine on energiaa
-Albert Einstein

Reikistä energiaa ja tasapainoa

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana. Reiki on japanilaisen Mikao Usuin kehittämä hoito 1920 luvun alussa. Usui tarkoitti menetelmän fyysisten, emotionaalisten ja henkisten sairauksien hoitoon, yleisen hyvinvoinnin edistämiseen sekä ylläpitämiseen. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä.

Reikissä hoidetaan chakroja eli energiakeskuksia. Hoitaja kanavoi käsiensä kautta energiaa hoidettavan keholle kehon tarpeen mukaisesti, myös kiputiloja hoidetaan. Chakrat toimivat ihmisen energiajärjestelmässä energian vastaanottimina ja jakajina. Jokainen chakra toimii myös sitä vastaavan emotionaalisen, mentaalisen ja henkisen energian keskuksena.

Hoidossa hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Hoidon aikana voi tuntua väreilyä, lämmön/viileyden tunnetta, kihelmöintiä tai pistelyä iholla, lisäksi voit nähdä värejä. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.

Reiki-hoitoa käytetään usein erilaisiin stressioireisiin, väsymykseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännittämiseen ja mielialan vaihteluihin, pelkotiloihin, voimakkaisiin tunnetiloihin tai elämän aiheuttamiin muutoksiin. Hoito avaa energiatukkeumia, antaa energiaa, rentouttaa, tuo levollisuutta ja seesteisyyttä elämään, vahvistaa itsetuntoa sekä auttaa tuomaan omat vahvuudet esille. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa. Hoito sopii kaikille!

Chakrat:

 1. Maatähtichakra jalkojen alapuolella ja kaksi sivuchakraa jalkapohjissa
 2. Juurichakra häntäluun kohdalla
 3. Sakraalichakra navan alapuolella
 4. Napachakra navan kohdalla
 5. Solar pleksus chakra pallean kohdalla
 6. Sydänchakra rintakehällä
 7. Kurkkuchakra kurkun alueella
 8. Kolmas silmä chakra kulmakarvojen välissä
 9. Kruunuchakran päälaella
 10. Kausaalichakra on uusimpien tietojen mukaan kruunuchakran yläpuolella
 11. Sielutähtichakra noin 15 cm päälaen yläpuolella
 12. Tähtiporttichakra noin 30 cm pään yläpuolella