Energiahoidot

Energiahoito tarkoittaa energian välityksellä hoitamista. Olemme kaikki energiaa, koko maailmankaikkeus. Energiaa on jokaisessa elävässä olennossa, ihmisessä, eläimessä ja kasvissa. Energia virtaa meissä sisä- ja ulkopuolella ja jokainen meistä on energiakentän ympäröimänä.

Tämä kaikkialla oleva energia (elinvoima), joka ympäröi ja ylläpitää fyysistä kehoa, vaikuttaa myös tunteisiimme, ihmissuhteisiimme, kykyymme kestää stressiä, fyysisiin vaivoihin, sairauteen tai tunnetiloihin – jopa taloudelliseen tilaan. Useimmilla energiakanavat saattavat olla tukossa kiireisen elämäntyylin, stressin tai sairauden vuoksi.

Perinteinen länsimainen lääketiede hoitaa yleensä vain energiasta koostuvaa fyysistä kehoa. Energiahoidossa hoidetaan fyysinen, energia- ja tunnekehoa sekä usein myös mentaali- ja henkistä kehoa. Energiahoidot ovatkin hyvin kokonaisvaltaisia hoitomuotoja, jotka tukevat hyvinvointiasi monipuolisesti ja monelta eri tasolta.

Energiakenttä, aura, koostuu useasta tasosta, jotka vaikuttavat keskenään ja sisältävät erilaista informaatiota. Puhutaan myös hienojakoisesta energiasta, bioenergiasta, joka liittyy elämän energiaan eli siihen voimaan, joka meissä on.

1. Eteerinen energiakeho (fyysisen ja eetterinen kehon energia)
2. Astraalikeho eli emotionaalinen keho, tunnekeho
3. Mentaalinen energiakeho eli ajatuskeho
4. Henkinen energiakeho eli sieluntaso

"Kaikki aine on energiaa"
Albert Einstein


Chi kung pään ja yläselän hoito (60 min)

Chi kung-päähoito on osa shiatsuhoitoa, jossa avataan kehon energiaratoja hellävaraisesti. Kun energia kehossa saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi.

Hoidossa käsitellään pään ja niskan alueen tärkeimmät akupunktiopisteet sekä yläselän rentoutusta, venytyksiä sekä kehon energiahoitoa. Pehmeät painallukset ja hierontaliikkeet poistavat jännityksiä ja hemmottelevat sekä kehoa että mieltä.


Hoito tehdään ohuen vaatteen läpi pääasiassa peukalolla tai sormilla rentouttavasti hieroen tai painellen. Vaatteet tulisi olla mielellään puuvillaiset, jotta ne eivät ne hierrä ihoa. Hoitoa käytetään mm. päänsärkyyn, stressiin, unettomuuteen ja huimaukseen. Ihana kehon hoito, ilman hoitoöljyä!

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat sekä infektiot iholla
Reiki-hoito, 12 chakran energiahoito (60 min)

Haluatko sinä rentoutua, olla jännittämättä tulevia, huomata uuden avoimemman asenteen elämässäsi, nukkua rauhallisemmin, olla oma itsesi ja saavuttaa elämäniloa?

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana. Reiki on yksi laajimmista levinneistä luonnonmukaisista hoitomuodoista.

Reiki-hoidon kehitti japanilainen Mikao Usui 1920-luvun alussa. Reiki-hoitoa käytetään täydentävänä hoitona monissa sairaaloissa Englannissa ja USA:ssa. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä. Useimmille Reiki-hoito ja 7 chakraa (kolmannen ulottuvuuden energiakeskukset) ovatkin jo tulleet tutuiksi.

Uusien energiataajuuksien myötä meille on annettu 12 chakran järjestelmä ja mahdollisuus ottaa nämä chakrat henkisen kasvumme myötä käyttöömme.

Miten Reiki-hoito vaikuttaa

Kehossamme on energiapisteitä eli chakroja, joista seitsemän päächakraa tunnetaan parhaiten. Näiden energiakeskusten kautta vaikutamme kehomme sekä energiakenttämme hyvinvointiin. Reiki-hoito avaa energiatukkeumia ja edesauttaa siten omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hoidossa hoitaja kanavoi käsiensä kautta universaalia energiaa hoidettavaan ilman, että hänen tarvitsee luovuttaa omaa energiaansa. Hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Koko keho hoidetaan kummaltakin puolelta. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.

Mihin vaivoihin on saatu apua

Useimmiten reikiä käytetään erilaisiin stressioireitten lievittymiseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännitysoireisiin, väsymykseen ja kivun lievitykseen.

Reiki antaa energiaa, rentouttaa kehoa, tuo levollisuutta elämään, vahvistaa itsetuntoa ja lisää yleistä hyvän olon tunnetta. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa. Reiki herkistää myös kykyä kuunnella sisäisen intuition ääntä. Hoito sopii kaikille!Chakrahoito

12 chakran puhdistus, aktivointi ja tasapainotus (60 min)

Chakrat ovat energiakeskuksia, jotka hallitsevat energian virtausta kehossamme. Energia kulkee chakroihin aurakentän kautta. Useimmille 7 chakraa (kolmannen ulottuvuuden energiakeskukset) ovatkin jo tulleet tutuiksi Reiki-hoitojen myötä. Maapallon energiantason kohoamisen myötä meille on avautunut mahdollisuus käyttää 12 chakran järjestelmää henkisen kehityksemme myötä.

Energioitten suhteen olemme hyvin herkkiä. Muiden ihmisten sekä ympäristön energiat vaikuttavat omaan olotilaamme, mikäli sallimme tämän tapahtuvan. Kaikki energia seuraa ajatusta. Ajatukset vaikuttavat siihen, kuinka energia virtaa tai on virtaamatta. Levottomuus, keskittymisvaikeudet, uupuminen, sairaudet, heikko itsetunto tai pelot voivat olla oireita, kun energiavirrat ovat tukossa.


Chakrojen puhdistus, aktivointi ja tasapainotus hoidon avulla

Chakrahoidossa puhdistetaan, aktivoidaan ja tasapainotetaan eri tavoin 12 chakraa sekä muita pienempiä chakroja. Hoitoihin kuuluu jalokiviterapiaa, chakrojen vahvistaminen heilurin avulla, chakrahengitystä, chakrameditaatiota sekä usein myös eteerisiä öljyjä. Jokaisella chakralla on oma tehtävänsä ja tarkoituksena. Hoidossa puhdistetaan myös aurasi.


Chakroilla on suora, välitön vaikutus jokapäiväiseen elämäämme. Chakrat hallitsevat umpieritysjärjestelmäämme, joten chakrojen puhdistaminen tasapainottaa myös tunteet ja hormonit. Chakrahoito avaa tukoksia, turhia sidoksia ja ajatusmalleja, joilla ei ole enää merkitystä elämässäsi ja joista olet valmis luopumaan. Hoito lisää energioiden virtausta ja tuo selkeyttä elämääsi. Chakrahoito saa olon tuntumaan keskittyneemmäksi ja maadoittuneemmaksi, ajatukset rauhoittuvat. Sopusointu syvimmän olemuksemme kanssa ja elämän tarkoituksen löytäminen mahdollistuvat hoitojen avulla.


Viidennen ulottuvuuden chakrat ja värit (suluissa 7. chakran järjestelmä):

1. Maatähti: Musta-valkoinen

2. Juurichakra: Platina (7 järjestelmässä 1. chakra, väri punainen)

3. Sakraalichakra: Herkän vaaleanpunainen (7 järjestelmässä 2. chakra, väri oranssi)

4. Napachakra: Kauniin oranssi (2,5 cm navan alapuolella)

5. Solar plexus: Kulta sateenkaarilla (7 järjestelmässä 3. chakra, väri keltainen)

6. Sydänchakra: Puhtaan valkoinen (7 järjestelmässä 4. chakra, väri vaalean punainen/vaalean vihreä)

7. Kurkkuchakra: Kuninkaallisen sininen (7 järjestelmässä 5. chakra, väri taivaan sininen)

8. Kolmas silmä: Kristalli (7 järjestelmässä 6. chakra, väri indigon sininen)

9. Kruunuchakra: Kristalli (7 järjestelmässä 7. chakra, väri violetti)

10. Kausaalichakra: Puhtaan valkoinen

11. Sielutähti: Magenta

12. Tähtiportti: Kulta
Maailmankaikkeudessa on voima, joka, jos annamme,
virtaa lävitsemme ja tuottaa ihmeellisiä tuloksia"

Mahatma Gandhi (1869-1948)