Energiahoidot

Energiahoito tarkoittaa energian välityksellä hoitamista. Olemme kaikki energiaa, koko maailmankaikkeus. Energiaa on jokaisessa elävässä olennossa, ihmisessä, eläimessä ja kasvissa. Energia virtaa meissä sisä- ja ulkopuolella ja jokainen meistä on energiakentän ympäröimänä.

Tämä kaikkialla oleva energia (elinvoima), joka ympäröi ja ylläpitää fyysistä kehoa, vaikuttaa myös tunteisiimme, ihmissuhteisiimme, kykyymme kestää stressiä, fyysisiin vaivoihin, sairauteen tai tunnetiloihin – jopa taloudelliseen tilaan. Useimmilla energiakanavat saattavat olla tukossa kiireisen elämäntyylin, stressin tai sairauden vuoksi.

Perinteinen länsimainen lääketiede hoitaa yleensä vain energiasta koostuvaa fyysistä kehoa. Energiahoidossa hoidetaan fyysinen, energia- ja tunnekehoa sekä usein myös mentaali- ja henkistä kehoa. Energiahoidot ovatkin hyvin kokonaisvaltaisia hoitomuotoja, jotka tukevat hyvinvointiasi monipuolisesti ja monelta eri tasolta.

Energiakenttä koostuu viidestä tasosta, jotka vaikuttavat keskenään ja sisältävät erilaista informaatiota. Puhutaan myös hienojakoisesta energiasta, bioenergiasta, joka liittyy elämän energiaan eli siihen voimaan, joka meissä on.

 1. Fyysinen energiakeho (fyysisen kehon energia)
 2. Energiakeho tai eetterikeho (terveyttä ylläpitävä fyysisen kehon puoli)
 3. Tunne-energiakeho, astraalikeho
 4. Mentaalinen energiakeho eli ajatuskeho
 5. Henkinen energiakeho, kausaalikeho (tietoisuus ja korkeampi minä yhdistyvät)


"Kaikki aine on energiaa"
Albert Einstein

Chakrat

Chakra on sankriitinkielinen nimitys energiakeskuksille. Suomennettuna se tarkoittaa pyörää, ratasta ja käännöstä. Chakrat toimivat ihmisen energiajärjestelmässä energian vastaanottimina, muuntajina ja jakajina.

Chakrajärjestelmän kautta jokainen chakra toimii sitä vastaavan emotionaalisen, mentaalisen ja henkisen energian keskuksena. Chakrat hallitsevat umpieritysjärjestelmää, joten chakrojen tasapainottaminen tasapainottaa myös hormonit ja tunteet. Chakroilla on suora, välitön vaikutus jokapäiväiseen elämäämme. Kaikki energia seuraa ajatusta. Ajatukset vaikuttavat siihen, kuinka energia virtaa tai on virtaamatta.

Aikoinaan Atlantiksen asukkailla oli 12 chakraa käytössä. Kun Atlantis sortui, meille jäi 7 chakraa käyttöömme. Energiat maapallolla ovat alkaneet muuttua vuoden 2012 jälkeen, siksi meille on avautunut mahdollisuus työskennellä 12 chakran kanssa. Nämä 12 chakraa ovat viidennen ulottuvuuden chakroja.

Chakrojen värit, avaaminen ja puhdistus

Chakroja voidaan puhdistaa ja vahvistaa värein, kivien ja hoitoöljyjen avulla. Hoidoissa voidaan nähdä ja kokea yksilöllisesti visuaalisena värejä. Chakrojen säännöllinen hoitaminen auttaa poistamaan energiatukoksia ja edistää siten omaa terveyttä. Chakrahoidon jälkeen olo on keskittyneempi ja maadoittuneempi, seesteinen, tunteet ja energia tasapainossa.

Viidennen ulottuvuuden chakrat (suluissa 7 chakrajärjestelmän numero ja väri)
 1. Maatähti: Musta-valkoinen
 2. Juurichakra: Platina (7 järjestelmässä 1. chakra, väri punainen)
 3. Sakraalichakra: Herkän vaaleanpunainen (7 järjestelmässä 2. chakra, väri oranssi)
 4. Napachakra: Kauniin oranssi (2,5 cm navan alapuolella)
 5. Solar pleksus: Kulta sateenkaarilla (7 järjestelmässä 3. chakra, väri keltainen)
 6. Sydänchakra: Puhtaan valkoinen (7 järjestelmässä 4. chakra, väri vaalean punainen tai vaalean vihreä)
 7. Kurkkuchakra: Kuninkaallisen sininen (7 järjestelmässä 5. chakra, väri taivaan sininen)
 8. Kolmas silmä: Kristalli (7 järjestelmässä 6. chakra, väri indigon sininen)
 9. Kruunuchakra: Kristalli (7 järjestelmässä 7. chakra, väri violetti)
 10. Kausaalichakra: Puhtaan valkoinen
 11. Sielutähti: Magenta
 12. Tähtiportti: Kultainen

Chi kung pään ja yläselän hoito (60 min)

Chi kung-päähoito on osa shiatsuhoitoa, jossa avataan kehon energiaratoja hellävaraisesti. Kun energia kehossa saadaan virtaamaan vapaasti, keho tasapainottuu ja tulee elinvoimaisemmaksi.

Hoidossa käsitellään pään ja niskan alueen tärkeimmät akupunktiopisteet sekä yläselän rentoutusta, venytyksiä sekä kehon energiahoitoa. Pehmeät painallukset ja hierontaliikkeet poistavat jännityksiä ja hemmottelevat sekä kehoa että mieltä.

Hoidossa asiakas istuu ensin tuolilla ja siirtyy sitten hoitopöydälle. Hoito tehdään ohuen vaatteen läpi pääasiassa peukalolla tai sormilla rentouttavasti hieroen tai painellen. Vaatteet tulisi olla mielellään puuvillaiset, jotta ne eivät ne hierrä ihoa. Hoitoa käytetään mm. päänsärkyyn, stressiin, unettomuuteen ja huimaukseen. Ihana kehon hoito, ilman hoitoöljyä!

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat sekä infektiot ihollaReiki-hoito, 12 chakran energiahoito (60 min)

Haluatko sinä rentoutua, olla jännittämättä tulevia, huomata uuden avoimemman asenteen elämässäsi, nukkua rauhallisemmin, olla oma itsesi ja saavuttaa elämäniloa?

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana. Reiki on yksi laajimmista levinneistä luonnonmukaisista hoitomuodoista. Reiki-hoidon kehitti japanilainen Mikao Usui 1920-luvun alussa. Reiki-hoitoa käytetään täydentävänä hoitona monissa sairaaloissa Englannissa ja USA:ssa. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä. Useimmille Reiki-hoito ja 7 chakraa (kolmannen ulottuvuuden energiakeskukset) ovatkin jo tulleet tutuiksi.


Miten Reiki-hoito vaikuttaa

Kehossamme on energiapisteitä eli chakroja, joista seitsemän päächakraa tunnetaan parhaiten. Näiden energiakeskusten kautta vaikutamme kehomme sekä energiakenttämme hyvinvointiin. Reiki-hoito avaa energiatukkeumia ja edesauttaa siten omaa kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Hoidossa hoitaja kanavoi käsiensä kautta universaalia energiaa hoidettavaan ilman, että hänen tarvitsee luovuttaa omaa energiaansa. Hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Koko keho hoidetaan kummaltakin puolelta. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.


Mihin vaivoihin on saatu apua

Useimmiten reikiä käytetään erilaisiin stressioireitten lievittymiseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännitysoireisiin, väsymykseen ja kivun lievitykseen. Reiki antaa energiaa, rentouttaa kehoa, tuo levollisuutta elämään, vahvistaa itsetuntoa ja lisää yleistä hyvänolon tunnetta. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa.

Reiki herkistää myös kykyä kuunnella sisäisen intuition ääntä, kasvattaa henkisiä taitoja ja kykyjämme. Niitä taitoja, joita meillä jo on. Taidot ja kyvyt ovat monesti piilossa odottaen sopivaa ajankohtaa elämässämme. Reikiä on verrattu meditaatioon ja Mindfulnessiin. Hoito sopii kaikille."Älä oleta mitään.
Ole valmis kaikkeen."
Samurai ChantMaailmankaikkeudessa on voima, joka, jos annamme,
virtaa lävitsemme ja tuottaa ihmeellisiä tuloksia"
Mahatma Gandhi (1869-1948)