Energiahoidot

Energiahoito tarkoittaa energian välityksellä hoitamista. Olemme kaikki energiaa, koko maailmankaikkeus. Energiaa on jokaisessa elävässä olennossa, ihmisessä, eläimessä ja kasvissa. Energia virtaa meissä sisä- ja ulkopuolella ja jokainen meistä on energiakentän ympäröimänä. Energiakenttä, aura, koostuu useista tasoista, jotka vaikuttavat keskenään ja sisältävät informaatiota.


1. Eteerinen energiakeho (fyysisen ja eetterinen kehon energia)
2. Astraalikeho eli emotionaalinen keho, tunnekeho
3. Mentaalinen energiakeho eli ajatuskeho
4. Henkinen energiakeho eli sieluntaso

Tämä kaikkialla oleva energia (elinvoima) ympäröi ja ylläpitää fyysistä kehoamme vaikuttaen tunteisiimme, ihmissuhteisiin, kykyymme kestää stressiä, fyysisiin vaivoihin, sairauksiin tai tunnetiloihin – jopa taloudelliseen tilaan.

Perinteinen länsimainen lääketiede hoitaa yleensä vain fyysistä kehoa. Energiahoidossa hoidetaan fyysinen, emotionaalinen, mentaalinen ja henkinen keho sekä aura eli ihminen kokonaisuudessaan. Energiahoidot ovat hyvin kokonaisvaltaisia hoitoja, jotka tukevat hyvinvointia monipuolisesti monelta eri tasolta ja antavat energiaa arkeen.

"Kaikki aine on energiaa"
Albert Einstein


Reiki-hoito, 12 chakran energiahoito (60 min)

Haluatko sinä rentoutua, olla jännittämättä tulevia, huomata uuden avoimemman asenteen elämässäsi, nukkua rauhallisemmin, olla oma itsesi ja saavuttaa elämäniloa?

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana. Reiki on yksi laajimmista levinneistä luonnonmukaisista hoitomuodoista.

Reiki-hoidon kehitti japanilainen Mikao Usui 1920-luvun alussa. Reiki-hoitoa käytetään täydentävänä hoitona monissa sairaaloissa Englannissa ja USA:ssa. Reiki on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä. Uusien energiataajuuksien myötä meille on annettu mahdollisuus ottaa käyttöömme 12 chakran järjestelmä (entisen 7 järjestelmän tilalle) henkisen kasvumme myötä.

Miten Reiki-hoito vaikuttaa

Reiki-hoidossa hoidetaan chakroja, jotka toimivat energian vastaanottimina, muuntajina ja jakajina. Näiden energiakeskusten kautta vaikutamme kehomme sekä energiakenttämme hyvinvointiin. Useimmilla nämä energiakanavat saattavat olla tukossa mm. kiireisen elämäntyylin, stressin tai sairauden vuoksi. Chakrajärjestelmän kautta jokainen chakra toimii myös sitä vastaavan emotionaalisen, mentaalisen ja henkisen energian keskuksena. Chakroilla on siis suora, välitön vaikutus jokapäiväiseen elämäämme.

Hoidossa hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Hoitaja kanavoi käsiensä kautta energiaa hoidettavaan. Koko keho ja 12 chakraa hoidetaan. Hoidossa voi tuntua väreilyä, lämmön tunnetta, kihelmöintiä ja värejä. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.

Useimmiten reikiä käytetään erilaisiin stressioireisiin, väsymykseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännittämiseen ja mielialan vaihteluihin, pelkotiloihin, sydänsairauksiin, voimakkaisiin tunnetiloihin tai elämän muutoksiin.

Reiki antaa energiaa, rentouttaa, tuo levollisuutta elämään, vahvistaa itsetuntoa ja lisää yleistä hyvänolon tunnetta. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa. Hoito sopii kaikille, myös raskaana oleville!Chakrahoito

12 chakran puhdistus, tasapainotus ja vahvistaminen (60 min)

Energiat maapallolla ovat alkaneet muuttua. Olemme siirtymässä uuteen aikaan, jossa kehomme ja chakramme muuttuvat näiden uusien taajuuksien myötä. Kun avaamme, puhdistamme, vahvistamme ja tasapainotamme chakrojamme, yhteys sisimpään olemukseemme ja toisiin ihmisiin avautuu, vahvistuu ja elämän runsaus sekä mahdollisuudet tulevat paremmin esille. Viides ulottuvuus, uusi Kulta-aika on edessämme, mikäli sallimme tämän kehityksen itsellemme tapahtuvan.


Miten Chakrahoito vaikuttaa

Ajatukset vaikuttavat siihen, kuinka energia virtaa tai on virtaamatta. Levottomuus, keskittymisvaikeudet, uupuminen, sairaudet, heikko itsetunto tai pelot voivat olla oireita, kun energiavirrat ovat tukossa. Chakrahoidossa puhdistetaan, tasapainotetaan ja vahvistetaan eri tavoin 12 chakraa sekä muita pienempiä chakroja. Jokaisella chakralla on oma tehtävänsä ja tarkoituksena. Hoitoihin kuuluu jalokiviterapiaa, chakrojen vahvistaminen heilurin avulla, chakrahengitystä, chakrameditaatiota sekä usein myös eteerisiä öljyjä. Hoidossa puhdistetaan myös aurasi.Chakrat hallitsevat meidän umpieritysjärjestelmää, joten chakrojen tasapainottaminen tasapainottaa myös tunteet, kehon ja hormonit. Chakrahoito avaa turhia sidoksia ja ajatusmalleja, joilla ei ole enää merkitystä elämässäsi ja joista olet valmis luopumaan.

Chakrojen ja auran hoitaminen tehostaa energioiden virtausta, puhdistaa kehoasi, saa olon tuntumaan keskittyneemmäksi ja maadoittuneemmaksi. Chakrahoitoa suositellaan sarjahoidoksi, mutta jo yksittäinen hoitokerta tuo läsnäoloa arkeen, selkeyttää ajatuksia ja tasapainottaa kehoa.
Vasta-aiheet: päihde- tai huumausaineet, mielialalääkitys sekä psyykelääkitys. Hoidon vaikutukset voivat olla arvaamattomia tällaisissa tapauksissa.


Viidennen ulottuvuuden chakrat ja värit:

1. Maatähti: Musta-valkoinen

2. Juurichakra: Platina

3. Sakraalichakra: Vaaleanpunainen

4. Napachakra: Kirkkaan oranssi

5. Solar plexus: Kulta sateenkaarella

6. Sydänchakra: Puhtaan valkoinen

7. Kurkkuchakra: Kuninkaallisen sininen

8. Kolmas silmä: Kristalli

9. Kruunuchakra: Kristalli

10. Kausaalichakra: Puhtaan valkoinen

11. Sielutähti: Magenta

12. Tähtiportti: Kulta
Maailmankaikkeudessa on voima, joka, jos annamme,
virtaa lävitsemme ja tuottaa ihmeellisiä tuloksia"

Mahatma Gandhi (1869-1948)