Energiahoidot

Energiahoito tarkoittaa energian välityksellä hoitamista. Olemme kaikki energiaa, koko maailmankaikkeus. Energiaa on jokaisessa elävässä olennossa, ihmisessä, eläimessä ja kasvissa. Energia virtaa meissä sisä- ja ulkopuolella ja jokainen meistä on energiakentän ympäröimänä. Energiakenttä, aura, koostuu useista tasoista, jotka vaikuttavat keskenään ja sisältävät informaatiota.


1. Eteerinen energiakeho (fyysisen ja eetterinen kehon energia)
2. Astraalikeho eli emotionaalinen keho, tunnekeho
3. Mentaalinen energiakeho eli ajatuskeho
4. Henkinen energiakeho eli sieluntaso

Tämä kaikkialla oleva energia (elinvoima) ympäröi ja ylläpitää fyysistä kehoamme vaikuttaen tunteisiimme, ihmissuhteisiin, kykyymme kestää stressiä, fyysisiin vaivoihin, sairauksiin tai tunnetiloihin – jopa taloudelliseen tilaan.

Perinteinen länsimainen lääketiede hoitaa yleensä vain fyysistä kehoa. Energiahoidossa hoidetaan fyysinen, emotionaalinen, mentaalinen ja henkinen keho sekä aura eli ihminen kokonaisuudessaan. Energiahoidot ovat hyvin kokonaisvaltaisia hoitoja, jotka tukevat hyvinvointia monipuolisesti monelta eri tasolta ja antavat energiaa arkeen.

"Kaikki aine on energiaa"
Albert Einstein


Reiki-hoito, 12 chakraa (60 min)

Haluatko sinä rentoutua, olla jännittämättä tulevia, huomata uuden avoimemman asenteen elämässäsi, nukkua rauhallisemmin, olla oma itsesi ja saavuttaa elämäniloa?

Reiki tulee japanin sanoista rei (henki) ja ki (voima), jotka yhdessä tarkoittavat universaalia, maailmankaikkeudellista elämänenergiaa. Idässä tämä energia tunnetaan nimillä chi, ki tai prana.

Reiki on yksi laajimmin levinneistä luonnonmukaisista hoitomuodoista. Hoito on riippumaton elämänkatsomuksesta ja uskonnollisesta näkemyksestä. Uusien energiataajuuksien myötä meille on annettu henkisen kasvumme myötä mahdollisuus ottaa käyttöömme 12 chakran järjestelmä (entisen 7 järjestelmän tilalle).

Miten Reiki-hoito vaikuttaa

Reiki-hoidossa hoidetaan chakroja, jotka toimivat energian vastaanottimina, muuntajina ja jakajina. Näiden energiakeskusten kautta vaikutamme kehomme sekä energiakenttämme hyvinvointiin. Useimmilla nämä energiakanavat saattavat olla tukossa mm. kiireisen elämäntyylin, stressin tai sairauden vuoksi. Chakrajärjestelmän kautta jokainen chakra toimii myös sitä vastaavan emotionaalisen, mentaalisen ja henkisen energian keskuksena. Chakroilla on suora, välitön vaikutus jokapäiväiseen elämäämme.


Hoidossa hoidettava lepää vaatteet päällä hoitopöydällä, taustalla soi rentouttava musiikki. Koko keho hoidetaan. Hoidossa voi tuntua väreilyä tai lämmön tunnetta ja voit nähdä värejä. Hoito tuntuu rentouttavalta ja monet saattavat torkahtaa hoidon aikana.

Useimmiten reikiä käytetään erilaisiin stressioireisiin, väsymykseen, levottomuuteen, ahdistukseen, jännittämiseen, mielialan vaihteluihin, pelkotiloihin, sydänsairauksiin, voimakkaisiin tunnetiloihin tai elämän muutoksiin.

Reiki-hoito rentouttaa, antaa energiaa, vahvistaa kehoa, lisää itsetuntoa, antaa rohkeutta, tuo levollisuutta elämään. Energiatasapainon palauduttua keho on henkisesti ja fyysisesti tasapainossa. Hoito sopii kaikille!


Chakrahoito (60 min)

Maapallon energiatason kohoamisen myötä meillä on mahdollisuus avata kaikki 12 chakraa, mikä tarkoittaa henkisten taitojemme kasvua sekä henkisyyden lisääntymistä maapallollamme. Energia kulkee chakroihin aurakentän kautta. Chakrat ovat energiakeskuksia, jotka kontrolloivat energian virtausta kehossamme. Chakrojen tarkoituksena on mahdollistaa kehitys fyysisellä-, tunne, mentaali- ja henkisellä tasolla.

Chakrahoidossa puhdistetaan, aktivoidaan ja tasapainotetaan eri tavoin chakroja. Hoitoihin kuuluu jalokiviterapiaa, heiluri, chakrahengitystä ja chakrameditaatiota, joskus myös eteerisiä öljyjä. Chakrahoito avaa tukoksia, turhia sidoksia ja ajatusmalleja, joilla ei ole enää merkitystä elämässäsi ja joista olet valmis luopumaan. Hoidossa puhdistetaan myös aurasi.

Hoito saa tuntemaan olon keskittyneemmäksi ja maadoittuneemmaksi ja tuo sinut sopusointuun syvimmän olemuksesi kanssa. Samalla hoito tehostaa energioiden virtausta. Chakrat hallitsevat umpieritysjärjestelmää, joten chakrojen tasapainottaminen tasapainottaa myös hormonit ja tunteet. Chakrahoitoa suositellaan sarjahoidoksi, mutta jo yksittäinen hoitokerta tuo läsnäoloa arkeen, selkeyttää ajatuksia ja tasapainottaa kehoa. Energiaa, tasapainoa ja elämänvoimaa!Vasta-aiheet: päihde- tai huumausaineet, mielialalääkitys sekä psyykelääkitys. Hoidon vaikutukset voivat olla arvaamattomia tällaisissa tapauksissa.
Maailmankaikkeudessa on voima, joka, jos annamme,
virtaa lävitsemme ja tuottaa ihmeellisiä tuloksia"

Mahatma Gandhi (1869-1948)