Kiinalaiset hoidot

Kiinalainen päähieronta

Kiinalaisessa päähieronnassa hoidetaan pää, niska, kallonpohja, hartiat, selkä ja hieman kasvoja. Hoidossa ollaan istualteen, vatsallaan ja selälleen. Hieronnan vaikutusalueena on päänalueen energeettinen hoito kiinalaisen lääketieteen mukaan. Hoitoon kuuluu erilaisia tekniikoita, akupisteiden ja meridiaanien käsittelyä sekä gua sha hoitoa.

Pään ja niskan alueen hieronta rentouttaa lihaksia, tehostaa verenkiertoa, vapauttaa jännityksiä, helpottaa stressioireita ja auttaa kehoa puhdistumaan kuona-aineista. Gua sha parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa, jolloin ravinteet, happi ja lymfanesteet virtaavat helpommin.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan jadekivi parantaa munuaisenergiaa ja puhdistaa kehoa kuona-aineista. Jade on erityisen hyvä stressaantuneelle mielelle ja keholle, sillä se tasoittaa tunteita ja helpottaa stressioireita. Ruusukvartsi- ja jadejalokivillä valmistetuilla kammoilla, lastoilla tai rullilla tehdään kohdennettua gua sha hoitoa. Hoidon suositus 3x viikon välein tai säännöllisesti kuukauden välein hoidon tavoitteesta riippuen. Rentoutumiseen sopii jo yksi hoitokerta.

Kiinalainen jalkahieronta

Kiinalaisessa jalkahieronnassa jalat ja sääret hierotaan hoitoöljyllä erilaisin tekniikoin. Hoidossa käytetään gua sha tekniikkaa jadekivilusikalla ja -kammalla. Hieronta ja gua sha parantaa qin eli elämän energian virtaamista meridiaanikanavissa.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan ihmisellä on 20 energiakanavaa eli meridiaania, jonka varrella on akupisteitä. Akupisteet ovat energian latautumispaikkoja. Jokaisella meridiaanilla ja akupisteellä on oma tehtävänsä. Akupisteiden avulla voidaan hoitaa monia kehon epätasapainotiloja, vahvistaa elimistöä tai mieltä. Hoidon lopussa on meridiaanien ja akupisteiden hieronta tai kuivakuppaus (noin 5-10 min) asiakkaan toiveen mukaan.

Kiinalainen jalkahieronta mm. aktivoi aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, tehostaa ruuansulatuskanavan ja sisäelinten toimintoja, lisää energian virtausta kehossa, lievittää kipuja ja puhdistaa kehoa kuona-aineista (elintoiminnot tehostuvat, keho pääsee hyödyntämään paremmin ravintoaineita). Hoidon suositus 3x viikon välein tai säännöllisesti kuukauden välein. Rentoutumiseen sopii jo yksi hoitokerta.

Kiinalaisen pää- ja jalkahieronnan hyödyt

  • Päähieronta vahvistaa ja hoitaa hiuksia sekä hiusjuurta
  • Päähieronta hoitaa päänahkaa ja päänalueen lihaksia
  • Hoito irrottaa pään lihaksiin liimautuneita lihaskalvoja
  • Tehostaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa
  • Tehostaa ruuansulatuskanavan ja sisäelinten toimintoja
  • Lisää energian virtausta kehossa
  • Puhdistaa kehoa kuona-aineista (elintoiminnot tehostuvat, keho pääsee hyödyntämään paremmin ravintoaineita)
  • Pintaverisuonet uusiutuvat, lihaskireydet helpottuvat
  • Auttaa päänsärkyyn ja hermokipuihin

Hoidon jälkeen lepää paljon ja juo runsaasti vettä. Ei avantouintia teikä liikuntaa samana päivänä, seuraavana päivänä kehon venyttelyä. Hoidosta voi tulla verenpurkaumia/ mustelmia, päänsärkyä, pahoinvointia tai palautumiskipua, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Palautuminen kestää yleensä 2-4 päivää.


Hoidon este tai rajoitukset
Aivoverenkiertohäiriöt, irtoluomet, ohut iho, vakavat ihosairaudet (ruusu), syöpä, muut vakavat sairaudet, verenohennuslääkkeet, sydämen tahdistin, suonikohjut (myös leikatut), kortisonilääkkeet, veritaudit, anemia, verenvuototauti, kuume, tulehdussairaudet, venähdykset tai tuoreet vammat, raskaus (ensimmäinen 3 kk), sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus, aspiriinin säännöllinen käyttö.

Stressiniskan hoito

Tulossa tammikuussa 2022