Kiinalaiset hoidot

Kiinalainen päähieronta

Hieronnassa vaikutusalueena on päänalueen energeettinen hoito kiinalaisen lääketieteen mukaan. Hoitoon kuuluu erilaisia tekniikoita, akupisteiden ja meridiaanien käsittelyä sekä Gua Sha hoitoa. Pään ja niskan alueen hieronta rentouttaa lihaksia, tehostaa verenkiertoa, vapauttaa jännityksiä, helpottaa stressioireita ja auttaa kehoa puhdistumaan kuona-aineista.

Se, mikä meillä on ollut trendi muutaman vuoden ajan, on tunnettu perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä jo pitemmän aikaa. Kiinalaiset tunnistivat kivien piilevän voiman lievittävän kipua ja poistavan kuona-aineita iholta. Ruusukvartsi- ja jadejalokivillä valmistetuilla kammoilla, lastoilla tai rullilla sekä Gua Sha tekniikalla tehdään kohdennettua pää-, kasvo-, niska- ja selkähierontaa.

Kiinalaisen lääketieteen mukaan hoidossa käytettävä jadekivi parantaa munuaisenergiaa ja puhdistaa kehoa kuona-aineista. Jade on erityisen hyvä stressaantuneelle mielelle ja keholle, sillä se tasoittaa tunteita ja helpottaa stressioireita. Ruusukvartsista tehdyllä hoitokivellä (lasta, rulla) on kasvoja kiinteyttävä ja verenkiertoa edistävä vaikutus. Se on eräänlaista detox-hoitoa.

Kiinalaisessa päähieronnassa hoidetaan pää, niska, kallonpohja, hartiat, yläselkä ja hieman kasvoja. Hoidossa ollaan istualteen, vatsallaan ja selälleen. Hoito on erilainen, kuin intialainen päähieronta, siksi mielenkiintoinen, uudenlainen. Hoidon suositus 3 x viikon välein tai säännöllisesti kuukauden välein hoidon tavoitteesta riippuen. Rentoutumiseen sopii jo yksi hoitokerta.

Kiinalaisen hieronnan hyödyt

  • Vahvistaa ja hoitaa hiuksia ja hiusjuurta
  • Hoitaa päänahkaa ja päänalueen lihaksia
  • Irrottaa lihaksiin liimautuneita lihaskalvoja
  • Tehostaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa
  • Tehostaa ruuansulatuskanavan ja sisäelinten toimintoja
  • Lisää energian virtausta kehossa
  • Puhdistaa kehoa kuona-aineista (elintoiminnot tehostuvat ja keho pääsee hyödyntämään paremmin ravintoaineita)
  • Pintaverisuonet uusiutuvat, lihaskireydet helpottuvat
  • Auttaa päänsärkyyn tai hermokipuihin
  • Edistää kehon palautumista ja toipumista

Hoidon jälkeen lepää paljon lepoa ja juo runsaasti vettä. Ei avantouintia tai eikä liikuntaa samana päivänä, seuraavana päivänä kehon venyttelyä. Hoidosta voi tulla verenpurkaumia/ mustelmia, päänsärkyä, pahoinvointia tai palautumiskipua, mutta tämä on hyvin yksilöllistä. Palautuminen kestää yleensä 2-4 päivää.


Hoidon este tai rajoitukset

Aivoverenkiertohäiriöt, irtoluomet, ohut iho, vakavat ihosairaudet (ruusu), syöpä, muut vakavat sairaudet, verenohennuslääkkeet, sydämen tahdistin, suonikohjut (myös leikatut), kortisonilääkkeet, veritaudit, anemia, verenvuototauti, kuume, tulehdussairaudet, venähdykset tai tuoreet vammat, raskaus (ensimmäinen 3 kk), sydämen vajaatoiminta, vaikea sydänsairaus, aspiriinin säännöllinen käyttö.