Intialaiset ja ayurveda hoidot


Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Tuntoa aistivia reseptoreita on iholla, lihaksissa, nivelissä ja sisäelimissä. Tarkin tuntoaisti on käsissä, kasvoilla ja pään alueella. Hieronnalla on suuri vaikutus tuntoaistiin sekä aivolisäkkeen toimintaan. Hierominen vapauttaa aivolisäkkeestä mm. oksitosiini hormonia verenkiertoon.

Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan. Hieronta on mitä parhain rauhoittavan oksitosiinin lähde. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää. Jo yksi hoitokerta rauhoittaa mieltä ja tuo hyvää oloa sekä harmoniaa elämään.

Ayurvedinen selän, käsivarsien ja pään hieronta

Ayurvedahieronnassa selän hoidolla ja hierontaliikkeillä on tärkeä merkitys. Hoidossa selän, niskan ja hartioiden hieronta rentouttaa lihaksia, notkistaa selkärankaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Käsivarsien hieronta rentouttaa kehoa ja vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon, energiaratoihin sekä energiakeskuksiin. Pään hieronta ja kasvojen marmapisteet avaavat pään alueen kireyksiä, helpottavat stressioireita ja rauhoittavat kehoa ja mieltä.

Hoito helpottaa päänsärkyä, aktivoi hermojärjestelmää sekä energiapisteiden toimintaa, vähentää niskan, hartioiden ja selän jäykkyyttä sekä stressiperäisiä oireita. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet hoidolle: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.

FaceLift, kohottava kasvohieronta

Luonnollinen ayurvedinen FaceLift hieronta kohottaa kasvoja, kiinteyttää ja pehmentää ihoa, lisää ihon joustavuutta ja liikkuvuutta. Hieronta koostuu erilaisista hierontatekniikoista sekä energialinjojen ja akupisteiden käsittelystä. Ennen kasvo-osuutta käsitellään myös olkavarret, hartianseutu ja decolteen alue rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen, pää hierotaan ilman hoitoöljyä.

Hierontaliikkeet vaikuttavat kasvojen lihaksiin, hermostoon, nestekiertoon (vilkastuttaa lymfan virtausta), energiatasapainoon sekä energiakeskuksiin. Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Hoitoaika 60 min. Ihana hoito itselle tai lahjaksi.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), kasvain/syöpä tai päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.

Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/ refleksologiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Hoidon aikana käytetään myös Kasamaljaa, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta sekä hierotaan marmapisteet. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Ihana hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille. Hoitoaika 60 min. Kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.

Intialainen päähieronta hoitopöydällä ja energiahoito

Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan myös akupisteiden, meridiaanien ja chakrojen oppeja. Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava hoito. Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Hoito auttaa päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Tämä hoito sisältää pidemmän energiahoito-osuuden, joka tuo harmoniaa. Hoitoaika 60 min. Rentouttava päähieronta ja kehoa tasapainottava energiahoito samassa paketissa.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset
kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.

Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta

Tässä rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska ja käsivarret hoitoöljyllä rentouttavasti hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu.

Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoitoaika 60 min. Suosittu ja monipuolinen hoito.

Vasta-aiheet: sama kuin Intialainen päähieronta.

Intialainen ylävartalohieronta ja jalkahieronta

Tässä selän rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska, hartiat ja olkavarret rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen. Hoidon vaikutuksesta yläselän lihakset rentoutuvat, stressioireet helpottuvat ja aineenvaihdunta tehostuu.

Jalkahieronnassa hierotaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat sekä marmapisteet. Hoito perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan ja muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa. Erinomainen hoito väsyneille jaloille. Hoitoaika 60 min. Hyvää oloa ja rentoutta koko keholle!


Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, tai avohaavat.