Intialaiset ja ayurveda hoidot


Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontoja on käytetty tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Kosketusaisti kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään, iho on suurin aistinelin. Kosketus hierontana on rauhoittavan oksitosiinin lähde. Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan.

Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, vähentää stressireaktioita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää ja parantaa muistia (mieli ja ajatustoiminta rentoutuvat hoidoissa). Jo yksi hoitokerta tuo hyvää oloa ja harmoniaa. Kokeile, mikä hoito sopii sinulle parhaiten.

Ayurvedinen selän, käsivarsien ja pään hieronta

Ayurvedahieronnassa selän hoidolla ja hierontaliikkeillä on tärkeä merkitys. Hoidossa selän, niskan ja hartioiden hieronta rentouttaa lihaksia, notkistaa selkärankaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Käsivarsien hieronta rentouttaa kehoa ja vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon, energiaratoihin sekä energiakeskuksiin. Pään hieronta ja kasvojen marmapisteet avaavat pään alueen kireyksiä, helpottavat stressioireita ja rauhoittavat kehoa ja mieltä.

Hoito helpottaa päänsärkyä, aktivoi hermojärjestelmää sekä energiapisteiden toimintaa, vähentää niskan, hartioiden ja selän jäykkyyttä sekä stressiperäisiä oireita. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet hoidolle: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.

FaceLift, kohottava kasvohieronta

Luonnollinen ayurvedinen FaceLift hieronta kiinteyttää ja pehmentää ihoa, lisää ihon joustavuutta ja liikkuvuutta, kohottaa kasvoja. Hierontaliikkeet vaikuttavat kasvojen lihaksiin, hermostoon, nestekiertoon (vilkastuttaa lymfan virtausta) ja energiatasapainoon sekä energiakeskuksiin vaikuttaen samalla meidän hyvinvointiin.

Kasvohieronta koostuu erilaisista hierontatekniikoista sekä energialinjojen ja akupisteiden käsittelystä. Ennen pää- ja kasvo-osuutta on päähieronta ilman hoitoöljyä. Tämän jälkeen on vuorossa olkavarret, hartianseutu, decolteen sekä niskan alue, jotka hierotaan rentouttavasti hoitoöljyllä. Hoitoaika 60 min. Kaunistavaa kasvohierontaa ja rentouttavaa päähierontaa itselle tai lahjaksi.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus
(kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), kasvain/syöpä tai päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.

Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/ refleksologiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Hoidon aikana käytetään myös Kasamaljaa, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta sekä hierotaan marmapisteitä. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Ihana hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille. Hoitoaika 60 min. Kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Vasta-aiheet: Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veritulppa, suonikohjut, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.

Intialainen päähieronta hoitopöydällä ja energiahoito

Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan myös akupisteiden, meridiaanien ja chakrojen oppeja. Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava hoito. Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Hoito auttaa päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Tämä hoito sisältää pidemmän energiahoito-osuuden, joka tuo harmoniaa. Hoitoaika 60 min. Rentouttava päähieronta ja kehoa tasapainottava energiahoito samassa paketissa.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset
kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.

Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta

Tässä rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska ja käsivarret hoitoöljyllä rentouttavasti hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu.

Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoitoaika 60 min. Suosittu ja monipuolinen hoito.

Vasta-aiheet: sama kuin Intialainen päähieronta.


Stressihieronta – jää toistaisesti tauolle

Stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, olkavarsien, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito pohjautuu intialaisiin hoitoihin ja ayurvedaan. Hieronta päättyy rentouttavaan päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn. Stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoito - samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä.

Hoitoa ei suositella, jos hoidettavalla alueella on jokin ihosairaus tai henkilöllä on flunssa, tulehdustila, voimakkaita verenpaineen heilahteluja tai vakava sairaus.