Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontoja on käytetty tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Jo Aristoteles aikoinaan katsoi fyysisen kosketuksen olevan olennaisimman viidestä aisteistamme. Kosketusaisti kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään, iho on suurin aistinelin.

Kosketus hierontana on rauhoittavan oksitosiinin lähde. Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, vähentää stressireaktioita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää ja parantaa muistia (mieli ja ajatustoiminta rentoutuvat hoidoissa). Jo yksi hoitokerta tuo hyvää oloa ja harmoniaa. Kokeile, mikä hoito sopii sinulle parhaiten. Ihania hoitoja itselle tai lahjaksi!


Intialainen päähieronta hoitopöydällä (60 min)

Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Intialainen päänhieronta perustuu ayurvedaan, siellä ayurvedaa on harjoitettu yli tuhat vuotta. Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan mm. akupisteiden, meridiaanien, kehon heijasteiden ja
chakrojen tietämystään.

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito. Hoitoon voidaan liittää kasvojen alueen tehokäsittelyä, ruuansulatuksen-, unihäiriöiden-, masennuksen-, päänsäryn- tai hormonaalisten ongelmien hoitoa sekä elimistön puhdistusta/detox-käsittelyä. Loppurentoutuksessa pitempi energiatasapainotus toiveiden mukaisesti.

Hoidolla on saatu apua mm. päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Rentoudu hoitopöydällä ja nauti!

Intialaisen päähieronnan vasta-aiheet: akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), epilepsia, kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen päähieronta ja käsivarsien hieronta hoitoöljyllä (60 min)

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito. Hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta.

Käsivarsien hieronta poistaa tehokkaasti jännitteitä käsivarsien ohella myös niskan ja hartioiden alueelta. Käsivarsissa on paljon heijasteita, joiden vaikutus kohdistuu hieronnan myötä koko kehoon. Päähieronta tehdään ilman hoitoöljyä.


Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta (60 min)

Tässä ylävartalon rentoutushieronnassa hoidetaan selkä, käsivarret olkapäästä sormenpäihin saakka ja niska Frantsilan hoitoöljyllä hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti.

Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenee, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Monipuolinen hoitomuoto, ihastu!

Hoidon vaikutukset:

 • Auttaa päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin
 • Tehostaa verenkiertoa, helpottaa erilaisia lihasjännityksiä
 • Vähentää stressiä
 • Tuo helpotusta unettomuuteen
 • Rentouttaa syvällisesti koko kehoa

Vasta-aiheet: sama kuin Intialainen päähieronta.


Stressihieronta (60 min)

Stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, vatsan, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää
lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito pohjautuu intialaisiin hoitoihin/ayurvedaan sekä stressiniskahierontaan. Hieronta päättyy marmapisteiden käsittelyyn ja
rentouttavaan päähierontaan.

Stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoitokokemus - samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä.

Hoitoa ei suositella,jos hoidettavalla alueella on jokin ihosairaus tai henkilöllä on flunssa, tulehdustila, voimakkaita verenpaineen heilahteluja tai vakava sairaus.


Ayurvedinen selän, pään ja kasvojen hieronta (60 min)


Ayurvedinen hieronta on vanhaa intialaista käsillä hoitamista, jossa yrttiöljyillä sekä selän hieronnalla on tärkeä merkitys. Hoidossa selän, niskan ja hartioiden hieronta rentouttaa lihaksia, notkistaa selkärankaa, vähentää nivelten jäykkyyttä ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Käsivarsien hieronta rentouttaa ja vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon ja energiaratoihin. Hoito sisältää selän, hartioiden, niskan, käsivarsien ja kasvojen hieronnan Frantsilan luomuöljyllä, sisältää ayurvedatestin.

Hoidoista on saatu apua:

 • Päänsärkyyn, migreeniin
 • Kipujen ja särkyjen lievittymiseen
 • Niskan-, hartia-alueen ja selän vaivoihin
 • Stressiperäisiin oireisiin
 • Unen laadun paranemiseen
 • Hermojärjestelmän aktivoimiseen ja energiatasapainoon
 • Kehon puhdistukseen
 • Kehon palautumiseen leikkauksen jälkeen
 • Kehon ja mielen tasapainoon

Vasta-aiheet: kuume, flunssa, yskä, ihottumat, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat
heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, altzheimer, dementia, aivoperäiset sairaudet, krapulatila, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika noin 2-3 kk. Hoito ei sovi polttarihoidoksi (puhdistusreaktio).


Intialainen/ayurvedinen jalkahieronta (60 min)

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Erinomainen hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille.

intialainen_jalkahieronta.jpgSeesam-öljy on yleisimmin käytetty öljy, joka tasapainottaa kehoa, Hoitoöljynä voi olla myös omalle keholle sopiva ayurvedinen hoitoöljy. Hoidossa käytetään Kasamalja, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta sekä hierotaan marmapisteitä. Hieronta auttaa ylläpitämään kehon, mielen ja tunteiden tasapainoa.

Hoidon vaikutukset: puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa.

Vasta-aiheet: Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veritulppa, suonikohjut, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Yhdistelmähoidot itselle tai lahjaksi

 • Face Lift Massage™ ja intialainen päähieronta (75 min)
 • Intialainen päähieronta ja jalkahieronta luomuöljyllä (90 min)
 • Face Lift Massage™ ja intialainen jalkahieronta (90 min)
 • Intialainen jalka- ja käsihieronta (90 min)

.

Tervetuloa hoitaviin ja rentouttaviin kehon hierontoihin