Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää.

Hoitoöljyillä on tärkeä merkitys hieronnassa. Hoitoöljynä käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Vaihtoehtoisesti perushoitoöljyyn voidaan lisätä eteeristä öljyä. kuten sitruunaa, appelsiinia, eucalyctusta, laventelia, piparminttua, rosmariinia tai ruusuöljyä. Esimerkiksi eteerinen sitruunaöljy mm. vähentää turvotusta, virkistää mieltä ja stimuloi verenkiertoa. Eteeriset öljyt edistävät hyvinvointia luonnollisella tavalla. Luonnon viisautta hyvinvointiin!

Ayurveda sanskriitiksi आयुर्वेद, on vanhin kirjattu hoitomenetelmä, joka on lähtöisin Intiasta. Ayurveda tarkoittaa tietoa terveydestä (ayus eli terveys ja veda eli tieto). Ayurvedaan kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, elämäntapa, jooga, meditaatio, hieronta ja muut hoidot. Ayurvedan mukaan maailma koostuu eri taajuuksilla värähtelevistä energioista, jotka ilmenevät kehossamme Doshan eli Vatan, Pittan tai Kaphan muodossa. Useimmat meistä ovat kaksidoshaisia, joista yksi dosha vaikuttaa meihin voimakkaimmin. Ayurvedahoidoissa hierontaliikkeet ja energiapisteiden (marmojen) hoito rentouttavat koko kehoa ja lisäävät vitaalienergian virtausta.

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

Hieronnassa hoitoöljyillä on tärkeä merkitys, sillä luomuöljyt auttavat ihoa uusiutumaan ja tervehtymään. Hierontaliikkeet ja energiapisteiden hoito rentouttavat kehoa ja lisäävät vitaalienergian virtausta. Ayurvedinen hoito sisältää olkavarsien, niskan ja dekolteen hieronnan sekä syvällisesti rentouttavan kasvohoidon luomuöljyllä. Hoitoon kuuluu myös lyhyt päähierontaosuus.

Pään ja kasvojen hieronta aktivoi hermojärjestelmää, avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa päänsärkyä, vähentää niskan/ hartioiden jäykkyyttä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Virkistävää kasvohoitoa ja hemmottelua.

Vasta-aiheet hoidolle: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.

FaceLift, kohottava kasvo- ja päähieronta (ayurvedahoito)

Stressi ja kiireinen elämäntapa aiheuttavat monesti kasvojen lihaksiin, kaulaan ja hartioille kireyttä ja jännitystä. Vähitellen kasvojen alueen lihakset voivat jäykistyä, ihon ja kudosten elastisuus vähenee ja kasvojen ilmeikkyys heikkenee.

FaceLift kasvohoidossa käytetään akupainannan, kasvohieronnan ja kauneudenhoidon periaatteita. Ennen pää- ja kasvo-osuutta hierotaan myös olkavarret ja hartianseutu hoitoöljyllä. Tämä luonnollinen kohottava ayurvedinen kasvohieronta on paljon enemmän kuin vain kauneuden hoitoa!

FaceLift kasvohieronta vapauttaa energiatukoksia, aktivoi lihasten ja kudosten elastisuutta sekä aineenvaihduntaa. Toistuvat sively- ja kohotusliikkeet sekä energiapisteiden ja lymfan käsittelyt silottavat ryppyjä sekä vähentävät juonteita kasvoilla. Pää- ja kasvohieronta poistaa niskan, pään sekä silmien kireyksiä, rentouttaa ja antaa hyvinvointia koko keholle. Kauniina ja virkeänä uuteen päivään!


FaceLift hoidon hyödyt:
  • Kasvojen jännitystilat lieventyvät
  • Päänsärky ja silmien väsymisen vähenevät
  • Ihon sävy paranee, iho tuntuu pehmeämmältä
  • Kasvolihasten kimmoisuus lisääntyy
  • Rypyt ja juonteet madaltuvat, ulkonäön nuorentuminen
  • Silmien kirkkaus ja ilmeikkyys lisääntyvät
  • Aineenvaihdunta tehostuu
  • Lymfa- ja verenkierto tehostuu

Kasvojen lihasten kimmoisuuden ja ihon heleämmän värin saavuttamiseksi hoitoa suositellaan aluksi noin 3-4 kertaa viikon välein, ylläpitohoito 4-6 viikon välein ja jatkossa vain 2-4 kertaa vuodessa. Jo yksi hoitokerta raikastaa ihoa ja helpottaa lihasjännityksiä kasvojen, pään sekä hartioiden alueella. Hoitoaika 60 min tai 90 min (uutuus).

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen botoxhoidot (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta luomuöljyllä (ayurvedahoito)

Jalkahieronta muodostuu erilaisista hierontatekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti luomuöljyllä hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kasamaljalla, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, vähentää stressiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Hoitoaika 60 min. Keveyttä jaloille ja elinvoimaa keholle!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on kehoa ja mieltä rentouttava energiahoito.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, migreeniin, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Hoitoaika 60 min. Perinteistä hoitoa ilman hoitoöljyä.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta

Ylävartalohieronnassa hierotaan erilaisin hierontaliikkein selkä, hartiat, niska, käsivarret ja kädet hoitoöljyllä. Tämän jälkeen hoidetaan pään ja kasvojen alue sekä akupisteet ilman hoitoöljyä. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden (esim. pidempi pään tai käsien hieronta) ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoidon lopussa on energiahoito.

Hoidon vaikutuksesta lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin, unettomuuteen sekä paniikkihäiriöihin. Hoitoaika 60 min. Monipuolinen ja suosittu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Stressihieronta

Intialaisiin hoitoihin kuuluva stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hieronta päättyy rauhoittavaan päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn.

Stressiä poistava, päänsärkyä lievittävä, kehoa tasapainottava ja ajatuksia rauhoittava hoito, samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys.


Rentoutushoito

Rentoutushoito sisältää hermoratahierontaa sekä vyöhyketerapiaa, chi kung päähoitoa, intialaista päähierontaa tai reiki-energiahoitoa asiakkaan toiveiden tai mukaan. Hoidossa ollaan selällään, mukavat vaatteet yllä, fleecepeiton alla.

Rentoutushoito auttaa lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, kehon puhdistukseen, päänsärkyyn, aineenvaihduntaan, suolistovaivoihin, univaikeuksiin ja rentoutumiseen. Monipuolinen hoito, hoitoaika 60 min. Sopii myös nuorille.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, raskaus, äskettäin tehty leikkaus (varoaika 6-8 viikkoa leikkauksesta riippuen), vakava sairaus (kasvaimet, syöpä).