Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontoja on käytetty tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Jo Aristoteles aikoinaan katsoi fyysisen kosketuksen olevan olennaisimman viidestä aisteistamme. Kosketusaisti kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään, iho on suurin aistinelin.

Kosketus hierontana on rauhoittavan oksitosiinin lähde. Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, vähentää stressireaktioita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää ja parantaa muistia (mieli ja ajatustoiminta rentoutuvat hoidoissa). Jo yksi hoitokerta tuo hyvää oloa ja harmoniaa. Kokeile, mikä hoito sopii sinulle parhaiten. Ihania hoitoja itselle tai lahjaksi!


Ayurvedinen selän, käsivarsien ja pään hieronta sekä marmapisteet (60 min)

Ayurvedahieronnassa selän hoidolla on tärkeä merkitys. Hartiaseudun jännitykset voivat haitata hengitystä, niskan jännitystila aiheuttaa erilaisia kiputiloja yläkehoon sekä pään ja kasvojen alueelle. Hoito sisältää selän, hartioiden, niskan ja käsivarsien hieronnan hoitoöljyllä, pään hieronta ilman öljyä.

Hoidossa selän, niskan ja hartioiden hieronta rentouttaa lihaksia, notkistaa selkärankaa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa. Käsivarsien hieronta rentouttaa ja vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon, energiaratoihin sekä energiakeskuksiin. Pään hieronta ja kasvojen marmapisteet avaavat pään alueen kireyksiä, helpottavat stressioireita ja rauhoittavat mieltä.

Hoito helpottaa päänsärkyä, aktivoi hermojärjestelmää sekä energiapisteiden toimintaa, vähentää niskan, hartioiden ja selän jäykkyyttä sekä stressiperäisiä oireita.

Vasta-aiheet hoidolle: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö,
kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.


FaceLift, kohottava kasvohieronta ja päähieronta (60 min)

Nykyajan kiireinen elämänrytmi, stressi ja jatkuva tietotulva rasittavat aivoja, kehoa ja mieltä. Pitkittyneenä stressitila alkaa näkyä kasvoillamme. Pikkuhiljaa kasvojen lihakset jäykistyvät, iho vetäytyy kasaan ja menettää osan kimmoisuuttaan, rypyt lisääntyvät ja juonteet syvenevät.

FaceLift on luonnonmukainen, kasvoja kohottava ja kiinteyttävä hoito, joka pehmentää ja nuorentaa ilmettäsi sekä rentouttaa koko kehoa. Hoidossa käytetään akupainannan, kasvohieronnan ja kauneudenhoidon periaatteita. Ennen pää- ja kasvo-osuutta käsitellään myös olkavarret, hartianseutu ja decolteen alue rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen, pää ilman hoitoöljyä. Ihana hoito itselle tai lahjaksi.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), kasvain/syöpä tai päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta (60 min)

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/ refleksologiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen.

Erinomainen hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille. Hieronta auttaa ylläpitämään kehon, mielen ja tunteiden tasapainoa. Hoito aktivoi koko elimistöä, samalla lihasten jännitys helpottuu ja verenkierto paranee.

Hoidon vaikutukset: puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.

Vasta-aiheet: Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veritulppa, suonikohjut, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä sekä

käsivarsien ja käsien hieronta hoitoöljyllä (60 min)

Hoidossa hierotaan ilman öljyä olkavarret, niska sekä pää ja kasvojen alue pehmein, rentouttavin liikkein. Hoidon vaikutuksesta niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, jännitykset helpottuvat ja verenkierto paranee.

Kädet ovat hyvin usein hieronnan kohteena, sillä käsissä on runsaasti hermopäätteitä. Käsien hoito vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon ja energiakeskuksiin. Käsivarret ja kädet hierotaan hoitoöljyllä olkapäästä sormenpäihin saakka. Ihana hoito toimisto- ja päätetyötä tekevälle sekä opiskelijoille. Rentoudu hoitopöydällä ja nauti!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä ja energiahoito (60 min)

Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Intialainen päähieronta perustuu ayurvedaan. Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan mm. akupisteiden, meridiaanien ja chakrojen eli energiahoidon tietämystään.

Päähieronnalla on saatu apua mm. päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen, masennukseen ja elimistön puhdistukseen. Hoito sisältää pidemmän energiahoito-osuuden chakroille. Rentouttava päähieronta ja kehoa tasapainottava energiahoito samassa paketissa. Suosittu ja toivottu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta (60 min)

Tässä selän rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska ja käsivarret hoitoöljyllä rentouttavasti hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu.

Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Monipuolinen hoito, ihastu!

Vasta-aiheet: sama kuin Intialainen päähieronta.


Stressihieronta (60 min)

Stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, olkavarsien, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito pohjautuu intialaisiin hoitoihin ja ayurvedaan. Hieronta päättyy rentouttavaan päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn.

Stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoito - samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä.

Hoitoa ei suositella,jos hoidettavalla alueella on jokin ihosairaus tai henkilöllä on flunssa, tulehdustila, voimakkaita verenpaineen heilahteluja tai vakava sairaus

Yhdistelmähoidot itselle tai lahjaksi

FaceLift, kohottava kasvohieronta ja päähieronta (75 min)

Face Lift on luonnonmukainen, kasvoja kohottava ja silottava ayurvedinen hoitomuoto. Hoidolla vapautetaan energiatukoksia ja lisätään lihasten ja kudosten elastisuutta sekä aineenvaihduntaa. Toistuvat sively- ja kohotusliikkeet sekä energiapisteiden ja lymfan käsittelyt silottavat ryppyjä ja vähentävät juonteita. Hoito sisältää kasvojen, olkavarsien, hartioiden ja kaulan alueen hieronnan hoitoöljyllä, hiukset ilman öljyä. Jo yksittäinen hoitokerta silottaa ihoa, rentouttaa kehoa ja mieltä.

Tässä yhdistelmähoidossa päähieronnan osuutta on enemmän. Intialainen päänhieronta perustuu ayurvedaan. Pään hieronta on syvällisesti rentouttava ja ihana hoito. Kaunistavaa kasvohierontaa ja rentouttavaa päähierontaa itselle tai lahjaksi.


Intialainen jalka- ja käsihieronta (90 min)

Jalkahieronta muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa. Jalkahieronnassa hierotaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen sekä marmapisteet.

Kädet ovat hyvin usein hieronnan tai refleksologisen hoidon kohteena, sillä käsissä on runsaasti hermopäätteitä. Käsien hoito vaikuttaa hermoston ohella verenkiertoon, energiaratoihin sekä energiakeskuksiin. Monet tärkeät energiaradat sijaitsevat juuri käsissä.Intialainen päähieronta ja jalkahieronta hoitoöljyllä (90 min)

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava hoito. Hoidossa hierotaan ilman hoitoöljyä olkavarret, niska, pää ja kasvot. Niskan, hartioiden ja pään hieronta helpottaa särkyä sekä rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, jännitykset helpottuvat ja verenkierto paranee.

Hoito jatkuu jalkahieronnalla, jossa sääret, jalkaterät ja jalkapohjat hierotaan rentouttavasti sekä hoidetaan marmapisteet. Jalkahieronta ja marmapisteiden käsittely auttaa ylläpitämään kehon, mielen ja tunteiden tasapainoa.Tervetuloa hoitaviin ja rentouttaviin kehon hierontoihin