Intialaiset ja ayurveda hoidot

Hieronta helpottaa stressioireita

Hoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää.

Hoitoöljyillä on tärkeä merkitys hieronnassa. Hoitoöljynä käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Vaihtoehtoisesti perushoitoöljyyn voidaan lisätä eteeristä öljyä. kuten sitruunaa, appelsiinia, eucalyctusta, laventelia, piparminttua, rosmariinia tai ruusuöljyä. Esimerkiksi eteerinen sitruunaöljy virkistää mieltä ja stimuloi verenkiertoa. Luonnon viisautta hyvinvointiin!

FaceLift, kohottava kasvo- ja päähieronta (ayurvedahoito)

Stressi ja kiireinen elämäntapa aiheuttavat monesti kasvojen lihaksiin, kaulaan ja hartioille kireyttä ja jännitystä. Vähitellen kasvojen alueen lihakset voivat jäykistyä, ihon ja kudosten elastisuus vähenee ja kasvojen ilmeikkyys heikkenee.

FaceLift kasvohieronnassa käytetään akupainannan, kasvohoidon ja kauneudenhoidon periaatteita. Ennen pää- ja kasvo-osuutta hierotaan myös olkavarret ja hartianseutu hoitoöljyllä. Tämä luonnollinen kohottava ayurvedinen kasvohieronta on paljon enemmän kuin vain kauneuden hoitoa!

FaceLift kasvohieronta vapauttaa energiatukoksia sekä aktivoi lymfa- ja verenkiertoa. Toistuvat sively- ja kohotusliikkeet sekä energiapisteiden ja lymfan käsittelyt lisäävät kudosten elastisuutta, lisäävät kasvolihasten kimmoisuutta, silottavat ryppyjä ja vähentävät juonteita kasvoilta. Hoidon vaikutuksesta ihon sävy paranee, iho tuntuu pehmeämmältä, silmien kirkkaus ja ilmeikkyys lisääntyvät. Kauniina ja virkeänä uuteen päivään!

Hoitoa suositellaan aluksi noin 3-4 kertaa viikon välein, ylläpitohoito 4-6 viikon välein ja jatkossa vain 2-4 kertaa vuodessa. Jo yksi hoitokerta raikastaa ihoa ja helpottaa lihasjännityksiä kasvojen, pään sekä hartioiden alueella. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen botoxhoidot (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta luomuöljyllä (ayurvedahoito)

Jalkahieronta muodostuu erilaisista hierontatekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti luomuöljyllä hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kasamaljalla, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, vähentää stressiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Hoitoaika 60 min. Keveyttä jaloille ja elinvoimaa keholle!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on kehoa ja mieltä rentouttava energiahoito.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, migreeniin, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Hoitoaika 60 min. Perinteistä hoitoa ilman hoitoöljyä.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta

Ylävartalohieronnassa hierotaan erilaisin hierontaottein selkä, hartiat, niska, käsivarret ja kädet hoitoöljyllä. Pään ja kasvojen alue sekä akupisteet hierotaan ilman hoitoöljyä. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden (esim. pidempi pään- tai käsien hieronta) tai hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito.

Hoidon vaikutuksesta lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin, unettomuuteen sekä paniikkihäiriöihin. Hoitoaika 60 min. Monipuolinen ja suosittu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.

Stressihieronta

Intialaisiin hoitoihin kuuluva stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, pään- ja kasvojen alueille. Stressihieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää sekä tehostaa aineenvaihduntaa. Hieronta päättyy rauhoittavaan päähierontaan ja marmapisteiden hoitoon.

Stressiä poistava, päänsärkyä lievittävä, kehoa tasapainottava ja ajatuksia rauhoittava hoito, samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys.

Rentoutushoito

Rentoutushoito sisältää hermoratahierontaa sekä vyöhyketerapiaa, chi kung päähoitoa, intialaista päähierontaa tai reiki-energiahoitoa asiakkaan toiveiden tai mukaan. Hoidossa ollaan selällään, mukavat vaatteet yllä, fleecepeiton alla.

Rentoutushoito auttaa lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, kehon puhdistukseen, päänsärkyyn, aineenvaihduntaan, suolistovaivoihin, univaikeuksiin ja rentoutumiseen. Monipuolinen hoito, hoitoaika 60 min. Sopii myös nuorille.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, raskaus, äskettäin tehty leikkaus (varoaika 6-8 viikkoa leikkauksesta riippuen), vakava sairaus (kasvaimet, syöpä).