Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää. Tunteaksemme onnellisuutta ja rauhan tunnetta tarvitsemme pään ja mielen rentoutumista, hyvän olon tunnetta ja terveydestä huolehtimista. Jo yksi hoitokerta rauhoittaa mieltä ja tuo hyvää oloa elämään.

Hoitoöljyillä on tärkeä merkitys hieronnassa. Hoitoöljynä käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Vaihtoehtoisesti perushoitoöljyyn voidaan lisätä eteeristä öljyä. kuten sitruunaa, appelsiinia, eucalyctusta, laventelia, piparminttua, rosmariinia tai ruusuöljyä. Esimerkiksi eteerinen sitruunaöljy mm. vähentää turvotusta, virkistää mieltä ja stimuloi verenkiertoa. Eteeriset öljyt edistävät hyvinvointia luonnollisella tavalla. Luonnon viisautta hyvinvointiin!

Ayurveda sanskriitiksi आयुर्वेद, on vanhin kirjattu hoitomenetelmä, joka on lähtöisin Intiasta. Ayurveda tarkoittaa tietoa terveydestä (ayus eli terveys ja veda eli tieto). Ayurvedaan kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, elämäntapa, jooga, meditaatio, hieronta ja muut hoidot. Ayurvedan mukaan maailma koostuu eri taajuuksilla värähtelevistä energioista, jotka ilmenevät kehossamme Doshan eli Vatan, Pittan tai Kaphan muodossa. Useimmat meistä ovat kaksidoshaisia, joista yksi dosha vaikuttaa meihin voimakkaimmin. Ayurvedahoidoissa hierontaliikkeet ja energiapisteiden (marmojen) hoito rentouttavat koko kehoa ja lisäävät vitaalienergian virtausta.

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

Hieronnassa hoitoöljyillä on tärkeä merkitys, sillä luomuöljyt auttavat ihoa uusiutumaan ja tervehtymään. Hierontaliikkeet ja energiapisteiden hoito rentouttavat kehoa ja lisäävät vitaalienergian virtausta.

Pään ja kasvojen hieronta aktivoi hermojärjestelmää, avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa päänsärkyä, vähentää niskan/ hartioiden jäykkyyttä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Hoito sisältää olkavarsien, niskan, dekolteen ja päähieronnan sekä syvällisesti rentouttavan kasvohoidon luomuöljyllä (hiukset ilman hoitoöljyä). Sisältää ayurvedatestin.

Vasta-aiheet hoidolle: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.

FaceLift, kohottava kasvo- ja päähieronta

Luonnollinen ayurvedinen FaceLift hieronta kohottaa kasvoja, kiinteyttää ja pehmentää ihoa sekä lisää ihon joustavuutta ja liikkuvuutta. Hieronta koostuu erilaisista hierontatekniikoista sekä energialinjojen ja akupisteiden käsittelystä. Ennen pää- ja kasvo-osuutta hoidetaan myös olkavarret, hartianseutu ja decolteen alue rentouttavasti luomuöljyllä hieroen, päähieronta ilman hoitoöljyä.

Hierontaliikkeet vaikuttavat kasvojen lihaksiin, hermostoon, nestekiertoon (vilkastuttaa lymfan virtausta), energiatasapainoon sekä energiakeskuksiin vaikuttaen samalla hyvinvointiin ja terveyteen. Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Kaunistavaa kasvohierontaa ja rentouttavaa päähierontaa itselle tai lahjaksi.

Hoitoa suositellaan aluksi viikon välein noin 4 kertaa, ylläpitohoito 4-6 viikon välein ja jatkossa noin 2-4 kertaa vuodessa. Hoitoaika 60 min tai 75 min (pidemmässä hoidossa on enemmän rentouttavaa päähierontaa).

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen botoxhoidot (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan (ayurvedinen refleksologia). Hoito muodostuu erilaisista hierontatekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti luomuöljyllä hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kasamaljalla, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä, helpottaa univaikeuksia, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Hoitoaika 60 min. Ihana hoito itselle tai lahjaksi!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun lihakset keräävät helposti jännitystä päivän aikana. Näiden alueiden hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat kehoa vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito-osuus. Hoitoaika 60 min.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta

Ylävartalohieronnassa selkä, niska, hartiat ja käsivarret hierotaan rentouttavasti hoitoöljyllä, pään alue ilman hoitoöljyä. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden (esim. pidempi pään tai käsien hieronta) ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito.

Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin, unettomuuteen sekä paniikkihäiriöihin. Hoitoaika 60 min. Monipuolinen ja suosittu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Stressihieronta

Intialaisiin hoitoihin kuuluva stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hieronta päättyy rentouttavaan päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn.

Stressiä poistava, päänsärkyä lievittävä, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava hoito, samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys.Rentoutushoito

Rentoutushoidossa käytetään eri järjestelmiä, riippuen siitä, millaisia vaivoja tai kiputiloja hoidetaan. Hoito sisältää hermoratahierontaa sekä vyöhyketerapiaa, chi kung päähoitoa, intialaista päähierontaa tai reiki-energiahoitoa asiakkaan toiveiden mukaan. Hoidossa ollaan selällään, mukavat vaatteet yllä, fleecepeiton alla. Monipuolinen hoito kipuihin, vaivoihin ja rentoutumiseen. Hoitoaika 60 min.

Rentoutushoito auttaa mm. lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, kehon puhdistukseen, päänsärkyyn, migreeniin, aineenvaihduntaan, suolistovaivoihin, univaikeuksiin ja rentoutumiseen.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, raskaus, äskettäin tehty leikkaus (varoaika 6-8 viikkoa leikkauksesta riippuen), vakava sairaus (kasvaimet, syöpä).