Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronnalla on suuri vaikutus tuntoaistiin sekä aivolisäkkeen toimintaan. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää. Jo yksi hoitokerta rauhoittaa mieltä ja tuo hyvää oloa elämään.

Hoitoöljyillä on oma merkitys hieronnassa. Hoitoöljyn öljypohjana käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin on uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Lisätehoa hoitoöljyyn tuovat vaihtoehtoisesti aromaterapeuttiset eteeriset öljyt mm. sitruuna, rosmariini ja laventeli.

FaceLift, kohottava kasvohieronta (ayurvedahoito)

FaceLift hoidossa käytetään akupainannan, kasvohieronnan ja kauneudenhoidon periaatteita. Ennen pää- ja kasvo-osuutta hierotaan myös käsivarret, hartianseutu ja niska hoitoöljyllä hieroen. Tämä luonnollinen kohottava kasvohieronta on paljon enemmän kuin vain kauneuden hoitoa.

Kasvohieronta vapauttaa energiatukoksia ja lisää lihasten sekä kudosten elastisuutta. Toistuvat sively- ja kohotusliikkeet sekä energiapisteiden ja lymfan käsittelyt silottavat ryppyjä ja vähentävät juonteita kasvoilla. Hoitosarjojen myötä kasvojen jännitystilat lieventyvät, päänsärky ja silmien väsymisen vähenevät, ihon sävy paranee, iho tuntuu pehmeämmältä, silmien kirkkaus ja ilmeikkyys lisääntyy. Pään ja kasvojen hieronta rauhoittaa kehoa ja mieltä. Kaunistavaa kasvohierontaa ja rentouttavaa päähierontaa samassa paketissa.

Hoitoa suositellaan aluksi viikon välein noin 4 kertaa, ylläpitohoito 4-6 viikon välein ja jatkossa noin 2-4 kertaa vuodessa. Jo yksi hoitokerta (60 min) sopii erinomaisesti rentoutumiseen.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen botoxhoidot (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/ refleksologiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kuparimaljalla, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä, helpottaa univaikeuksia, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa kipuja, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Ihana hoito väsyneille jaloille. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun lihakset keräävät helposti jännitystä päivän aikana. Näiden alueiden hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat kehoa vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito-osuus. Hoitoaika 60 min.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta

Tässä rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska ja käsivarret hoitoöljyllä rentouttavasti hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hoidon vaikutuksesta lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden (esim. pidempi pään tai käsien hieronta) ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito-osuus.

Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin. Hoitoaika 60 min. Suosittu ja monipuolinen hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta ja jalkahieronta


Ylävartalohieronnassa hoidetaan selkä, niska, hartiat ja olkavarret rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen. Hoidon vaikutuksesta lihakset rentoutuvat, stressioireet helpottuvat ja aineenvaihdunta tehostuu.

Jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/refleksologiaan. Hoidossa hierotaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat hoitoöljyllä sekä marmapisteet. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa. Hoito aktivoi koko kehoa, samalla lihasten jännitys helpottuu. Hyvä hoito niska-hartiavaivoihin, lihaskipuihin, lihasjännityksiin, univaikeuksiin ja kehon rentoutumiseen. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat tai avohaavat.