Intialaiset ja ayurveda hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää. Jo yksi hoitokerta rauhoittaa mieltä ja tuo hyvää oloa elämään.

Hoitoöljyillä on tärkeä merkitys hieronnassa. Hoitoöljynä käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Vaihtoehtoisesti perushoitoöljyyn voidaan lisätä eteeristä öljyä mm. sitruunaa, appelsiinia, rosmariinia, laventelia tai piparminttua.

Ayurvedinen pää- ja kasvohoito

Ayurvedahoidoissa hoitoöljyillä on tärkeä merkitys. Hoitoöljyt auttavat ihoa uusiutumaan ja tervehtymään. Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Hoitoon kuuluu olkavarsien, niskan ja kasvojen hieronta hoitoöljyllä, päähieronta ilman hoitoöljyä.

Ayurvedahoito helpottaa päänsärkyä, rentouttaa kasvolihaksia, lievittää stressioireita, vähentää niskan jäykkyyttä, aktivoi hermojärjestelmää sekä marmapisteiden toimintaa. Hoito rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa.

Vasta-aiheet: kuume, flunssa, yskä, ihottumat pään- ja kasvojen alueella, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kasvaimet/syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika 3 kk.


FaceLift, kohottava kasvo- ja päähieronta

FaceLift hoidossa käytetään akupainannan, kasvohieronnan ja kauneudenhoidon periaatteita. Ennen pää- ja kasvo-osuutta hierotaan myös olkavarret, hartianseutu ja niska hoitoöljyllä, päähieronta ilman hoitoöljyä. Tämä luonnollinen, ayurvedinen, kohottava kasvohieronta on paljon enemmän kuin vain kauneuden hoitoa.

Kasvohieronta vapauttaa energiatukoksia ja lisää lihasten sekä kudosten elastisuutta. Toistuvat sively- ja kohotusliikkeet sekä energiapisteiden ja lymfan käsittelyt silottavat ryppyjä ja vähentävät juonteita kasvoilla. Hoitosarjojen myötä kasvojen jännitystilat lieventyvät, päänsärky ja silmien väsymisen vähenevät, ihon sävy paranee, iho tuntuu pehmeämmältä, silmien kirkkaus ja ilmeikkyys lisääntyy. Pään ja kasvojen hieronta rauhoittaa kehoa ja mieltä.

Hoitoa suositellaan aluksi viikon välein noin 4 kertaa, ylläpitohoito 4-6 viikon välein ja jatkossa noin 2-4 kertaa vuodessa. Jo yksi hoitokerta sopii erinomaisesti rentoutumiseen. Hoitoaika 60 min tai 75 min (pidemmässä hoidossa enemmän päähierontaa). Ihana hoito itselle tai lahjaksi.


Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen botoxhoidot (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan (ayurvedinen refleksologia). Hoito muodostuu erilaisista hierontatekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kuparimaljalla (kasamalja), joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä, helpottaa univaikeuksia, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Hoitoaika 60 min. Ihana hoito itselle tai lahjaksi!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun lihakset keräävät helposti jännitystä päivän aikana. Näiden alueiden hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat kehoa vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito-osuus. Hoitoaika 60 min.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta

Ylävartalohieronnassa selkä, niska, hartiat ja käsivarret hierotaan rentouttavasti hoitoöljyllä, pään alue ilman hoitoöljyä. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden (esim. pidempi pään tai käsien hieronta) ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoidon lopussa on lyhyt energiahoito.

Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin, unettomuuteen sekä paniikkihäiriöihin. Monipuolinen ja suosittu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Stressihieronta

Stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, olkavarsien, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden monipuolinen hierominen ja toistuvat liikesarjat lievittävät lihasjännityksiä sekä lisäävät veren- ja lymfan kiertoa. Hieronta päättyy rentouttavaan päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn.

Hoito on stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoito, samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys.

Rentoutushoito

Rentoutushoidossa käytetään eri järjestelmiä, riippuen siitä, millaisia vaivoja tai kiputiloja hoidetaan. Hoito sisältää hermoratahierontaa sekä vyöhyketerapiaa, chi kung päähoitoa, intialaista päähierontaa tai reiki-energiahoitoa asiakkaan toiveiden mukaan. Hoidossa ollaan selällään, mukavat vaatteet yllä, fleecepeiton alla. Monipuolinen hoito kipuihin, vaivoihin ja rentoutumiseen. Hoitoaika 60 min.

Rentoutushoito auttaa mm. lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, kehon puhdistukseen, päänsärkyyn, migreeniin, aineenvaihduntaan, suolistovaivoihin, univaikeuksiin ja rentoutumiseen.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, raskaus, äskettäin tehty leikkaus (varoaika 6-8 viikkoa leikkauksesta riippuen), vakava sairaus (kasvaimet, syöpä).