Intialaiset hoidot

Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontoja on käytetty tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Jo Aristoteles aikoinaan katsoi fyysisen kosketuksen olevan olennaisimman viidestä aisteistamme. Kosketusaisti kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään, iho on suurin aistinelin.

Kosketus hierontana on rauhoittavan oksitosiinin lähde. Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, vähentää stressireaktioita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää ja parantaa muistia (mieli ja ajatustoiminta rentoutuvat hoidoissa). Jo yksi hoitokerta tuo hyvää oloa ja harmoniaa. Kokeile, mikä hoito sopii sinulle parhaiten. Ihania hoitoja itselle tai lahjaksi!


Intialainen päähieronta hoitopöydällä (60 min)

Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Intialainen päänhieronta perustuu ayurvedaan. Intiassa ayurvedaa on harjoitettu yli tuhat vuotta. Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti). Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito. Hoidolla saadaan apua mm. päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Rentoudu hoitopöydällä ja nauti!


Intialainen päähieronta ja käsivarsien hieronta hoitoöljyllä (60 min)

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito. Hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvänolon tunnetta.

Käsivarsien hieronta poistaa tehokkaasti jännitteitä käsivarsien ohella myös niskan ja hartioiden alueelta. Käsivarsissa on paljon heijasteita, joiden vaikutus kohdistuu hieronnan myötä koko kehoon. Päähieronta tehdään ilman hoitoöljyä.

Intialaisen päähieronnan vasta-aiheet: akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, ihotaudit, elimistön tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), epilepsia tai kasvain/syöpä. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta (60 min)

Tässä ylävartalon rentoutushieronnassa hoidetaan selkä, käsivarret olkapäästä sormenpäihin saakka ja niska Frantsilan hoitoöljyllä hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti.

Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenee, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Monipuolinen hoitomuoto, ihastu!

Hoidon vaikutukset:

  • Auttaa päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin
  • Tehostaa verenkiertoa, helpottaa erilaisia lihasjännityksiä
  • Vähentää stressiä
  • Tuo helpotusta unettomuuteen
  • Rentouttaa syvällisesti koko kehoa

Vasta-aiheet: sama kuin Intialainen päähieronta.


Intialainen jalkahieronta (60 min)

Intialainen jalkahieronta perustuu myös ayurvedaan sekä vyöhyketerapeuttiseen jalkahierontaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla saadaan mm. aineenvaihduntaa liikkeelle. Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Erinomainen hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille.

intialainen_jalkahieronta.jpgSeesam-öljy on yleisimmin käytetty öljy, joka rauhoittaa ja helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hoidon aikana käsitellään myös marmapisteitä.

Hoidon vaikutukset: puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa.

Vasta-aiheet: Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veritulppa, suonikohjut, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Stressihieronta (60 min)

Stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, vatsan, pään- ja kasvojen alueille. Näiden alueiden hierominen ja stimuloiminen lievittää
lihasjännityksiä, lisää veren- ja lymfan kiertoa sekä rentouttaa kehoa ja mieltä. Hoito pohjautuu intialaisiin hoitoihin/ayurvedaan sekä stressiniskahierontaan. Hieronta päättyy marmapisteiden käsittelyyn ja
rentouttavaan päähierontaan.

Stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoitokokemus - samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä.

Hoitoa ei suositella,jos hoidettavalla alueella on jokin ihosairaus tai henkilöllä on flunssa, tulehdustila, voimakkaita verenpaineen heilahteluja tai vakava sairaus.


.

Tervetuloa hoitaviin ja rentouttaviin kehon hierontoihin