Intialaiset ja ayurveda hoidot

Hieronta helpottaa stressioireita

Hoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää.

Hoitoöljyillä on tärkeä merkitys hieronnassa. Hoitoöljynä käytetään usein kylmäpuristettuja luomukasviöljyjä (auringonkukan siemen-, oliivi- ja kookosöljy), joihin uuttamismenetelmällä on uutettu kotimaisia luomuyrttejä. Vaihtoehtoisesti perushoitoöljyyn voidaan lisätä eteeristä öljyä. kuten sitruunaa, appelsiinia, eucalyctusta, laventelia, piparminttua, rosmariinia tai ruusuöljyä. Esimerkiksi eteerinen sitruunaöljy virkistää mieltä ja stimuloi verenkiertoa. Laventeli eteerinen öljy tasapainottaa mielialaa ja rauhoittaa unettoman nukkumaan. Luonnon viisautta hyvinvointiin!

Intialainen jalkahieronta luomuöljyllä (ayurvedahoito)

Jalkahieronta muodostuu erilaisista hierontatekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Jalkahieronnassa hoidetaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti luomuöljyllä hieroen sekä marmapisteet. Hoidon aikana jalkapohjaa hierotaan myös kasamaljalla, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, vähentää stressiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Hoitoaika 60 min. Keveyttä jaloille ja elinvoimaa keholle!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä ja energiahoito

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Hoidon lopussa on kehoa ja mieltä rentouttava energiahoito.

Intialaisella päähieronnalla on saatu apua päänsärkyyn, migreeniin, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Hoitoaika 60 min. Perinteistä hoitoa ilman hoitoöljyä.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen ylävartalohieronta

Ylävartalohieronnassa hierotaan erilaisin hierontaottein selkä, hartiat, niska, käsivarret ja kädet hoitoöljyllä. Pään ja kasvojen alue sekä akupisteet hierotaan ilman hoitoöljyä. Hoidon lopussa on kehoa ja ajatuksia rauhoittava energiahoito.

Hoidon vaikutuksesta lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu. Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin, unettomuuteen sekä paniikkihäiriöihin. Hoitoaika 60 min. Monipuolinen ja suosittu hoito!

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.

Stressihieronta

Intialaisiin hoitoihin kuuluva stressihieronta tehdään selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, pään- ja kasvojen alueille. Stressihieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä, vähentää stressihormonin määrää sekä tehostaa aineenvaihduntaa. Hieronta päättyy rauhoittavaan päähierontaan ja marmapisteiden hoitoon.

Stressiä poistava, päänsärkyä lievittävä, kehoa tasapainottava ja ajatuksia rauhoittava hoito, samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: Flunssa, tulehdustilat, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys.

Intialainen pää- ja jalkahieronta luomuöljyllä (ayurvedahoito)

Pään, kasvojen, niskan ja hartian seudun lihakset keräävät helposti jännitystä päivän aikana. Näiden alueiden hierominen helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Päähieronnan lopussa on energiahoito.

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan ja vyöhyketerapiaan. Jalkapohjissa ja säärissä on paljon kehon heijasteita, siksi jalkahieronta helpottaa lihasjännityksiä, lievittää kipua, vähentää stressiä, tehostaa aineenvaihduntaa, rauhoittaa elimistöä, helpottaa unettomuutta ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa. Jalkapohjien hieronnassa käytetään myös kasamaljaa, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hoitoaika 90 min.

Intialainen käsi- ja jalkahieronta luomuöljyllä (ayurvedahoito)

Kädet ovat usein hieronnan ja hoidon kohteena, sillä käsissä on runsaasti hermopäätteitä. Käsien hieronta vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon, energiaratoihin sekä energiakeskuksiin

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan ja vyöhyketerapiaan. Jalkahieronnassa sääret, jalkaterät ja jalkapohjat hierotaan rentouttavasti luomuöljyllä, myös marmapisteet hoidetaan. Jalkahieronta puhdistaa kehoa, tehostaa aineenvaihduntaa, lievittää lihasjännityksiä, helpottaa kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa. Jalkapohjien hieronnassa käytetään myös kasamaljaa, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta. Hellää hoitoa käsien ja jalkojen hyvinvointiin. Hoitoaika 90 min.