Intialaiset ja ayurveda hoidot


Kevyt kosketus hoitomuotona helpottaa stressioireita

Erilaisia hierontahoitoja on käytetty jo tuhansia vuosia monissa kulttuureissa. Tuntoaisti on yksi tärkeimmistä aisteistamme, joka kehittyy ensimmäisenä ja säilyy pisimpään. Tuntoa aistivia reseptoreita on iholla, lihaksissa, nivelissä ja sisäelimissä. Tarkin tuntoaisti on käsissä, kasvoilla ja pään alueella. Hieronnalla on suuri vaikutus tuntoaistiin sekä aivolisäkkeen toimintaan. Hierominen vapauttaa aivolisäkkeestä mm. oksitosiini hormonia verenkiertoon.

Oksitosiinia alkaa vapautua elimistössämme, kun meitä halataan, silitetään ja hierotaan. Hieronta on mitä parhain rauhoittavan oksitosiinin lähde. Hieronta lievittää kipua ja ahdistuksen tunteita, helpottaa stressioireita, vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja ruuansulatusta, alentaa verenpainetta, laskee sydämen sykettä ja vähentää stressihormonin määrää. Jo yksi hoitokerta rauhoittaa mieltä ja tuo hyvää oloa sekä harmoniaa elämään.

FaceLift, kohottava kasvohieronta (ayurvedahoito)

Luonnollinen ayurvedinen FaceLift hieronta kohottaa kasvoja, kiinteyttää ja pehmentää ihoa, lisää ihon joustavuutta ja liikkuvuutta. Hieronta koostuu erilaisista hierontatekniikoista sekä energialinjojen ja akupisteiden käsittelystä. Ennen kasvo-osuutta käsitellään myös olkavarret, hartianseutu ja decolteen alue rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen, pää hierotaan ilman hoitoöljyä.

Hierontaliikkeet vaikuttavat kasvojen lihaksiin, hermostoon, nestekiertoon (vilkastuttaa lymfan virtausta), energiatasapainoon sekä energiakeskuksiin. Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Hoitoaika 60 min. Ihana hoito itselle tai lahjaksi.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.

Intialainen jalkahieronta

Intialainen jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan/ refleksologiaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle.

Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Hoidon aikana käytetään myös Kasamaljaa, joka helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta sekä hierotaan marmapisteet. Hieronta puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rauhoittaa elimistöä, vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa. Ihana hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille. Hoitoaika 60 min. Kokonaisvaltaista hyvinvointia!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.

Intialainen päähieronta hoitopöydällä

Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan myös akupisteiden, meridiaanien ja chakrojen oppeja. Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava hoito. Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita.

Hoito auttaa päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen. Tämä hoito sisältää pidemmän energiahoito-osuuden. Hoitoaika 60 min.

Vasta-aiheet: flunssa, akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), sydämentahdistin, epilepsia tai vakava sairaus. Myös voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai psyykelääkitys voivat olla hoidon esteenä.

Intialainen ylävartalon, pään ja kasvojen hieronta

Tässä rentoutushoidossa hierotaan selkä, niska ja käsivarret hoitoöljyllä rentouttavasti hieroen sekä ilman öljyä pää ja kasvot. Hoidon vaikutuksesta selän, niskan, hartioiden-, pään- ja kasvojen lihakset rentoutuvat, kehon jännitykset vähenevät, stressioireet helpottuvat, verenkierto- ja aineenvaihdunta tehostuu.

Hoidosta on saatu apua myös päänsärkyyn, migreeniin, huimausoireisiin sekä paniikkihäiriöihin. Hieronnan painopistettä voidaan muuttaa asiakkaan toiveiden ja hoidon tavoitteiden mukaisesti. Hoitoaika 60 min. Suosittu ja monipuolinen hoito!

Intialainen ylävartalohieronta ja jalkahieronta

Selän hoidossa hierotaan selkä, niska, hartiat ja olkavarret rentouttavasti hoitoöljyllä hieroen. Hoidon vaikutuksesta yläselän lihakset rentoutuvat, stressioireet helpottuvat ja aineenvaihdunta tehostuu.

Jalkahieronnassa hierotaan sääret, jalkaterät ja jalkapohjat. Hoito perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapiaan ja muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista. Hoitoaika 60 min. Hyvää oloa ja rentoutta koko keholle!

Vasta-aiheet: Kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, suonikohjut, infektiot iholla, nyrjähdykset, mustelmat, palohaavat tai avohaavat.

Rentoutushoito

Ihana yhdistelmähoito hermoratahierontaa ja vyöhyketerapiaa/reikiä tai chi kung -hoitoa asiakkaan oireiden tai kiputilojen mukaan.

Rentoutushoidossa käytetään eri järjestelmiä, jolloin hoito on yksilöllisempi, tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi. Hoito tapahtuu hermoratojen, meridiaanien ja niillä olevien akupisteiden myötä. Hoidossa asiakas lepää selällään koko hoidon ajan. Hoito tehdään ohuen vaatteen läpi peukaloilla tai sormilla ihoa painellen, hoitoaika 60 min.

Hoidosta saa apua: kipu- ja särkytilojen helpottumiseen, lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, päänsärkyyn, migreeniin, aineenvaihduntaan, verenkierron vilkastumiseen, vastustuskyvyn ja unen laadun paranemiseen, kehon puhdistukseen ja rentoutumiseen.

Stressihieronta

Rentouttavaa hierontaa selän, hartioiden, niskan, käsivarsien, pään ja kasvojen alueelle (pää- ja kasvojen hieronta ilman öljyä). Hoito lievittää lihasjännityksiä ja lisää veren- ja lymfan kiertoa.

Hoito on stressiä poistava, kehoa tasapainottava ja mieltä rentouttava kokonaisvaltainen hoitokokemus – samalla ihana rentoutushetki arjen kiireiden keskellä. Sopii hyvin esimerkiksi työpäivän päätteeksi rentoutumiseen. Hieronta päättyy päähierontaan ja marmapisteiden käsittelyyn. Hoitoaika 60 minuuttia.

Vasta-aiheet: flunssa, tulehdustila, infektiot iholla, voimakkaat verenpaineen heilahtelut tai vakava sairaus.