Vauvahieronta -opastus

Vauvahieronta auttaa vatsakipuihin, univaikeuksiin ja lihasjännityksiin

Vauvahieronnalla tarkoitetaan stimuloivia sivelyä ja hellää kosketusta. Kosketuksen avulla vauva oppii ymmärtämään kehonsa rajat ja tiedostamaan kehon eri osien liittyvän toisiinsa. Hieronnalla syvennetään vanhemman ja lapsen suhdetta toisiinsa. Kun vauva oppii rentoutumaan hieronnan avulla, myös unen laatu paranee. Hieronta vaikuttaa kehon sisäisiin toimintoihin, verenkiertoon, hengitykseen, ruoansulatukseen sekä suoliston toimintaan.

Erityisen tärkeänä vauvahierontaa pidetään niille lapsille, jotka ovat kokeneet vaikean syntymän tai joutuneet sairauden vuoksi olemaan erossa vanhemmistaan. Tutkimusten mukaan hierontaa saaneet keskoslapset hahmottavat nopeammin ympäristöään, rauhoittuvat helpommin ja heidän motoriset taitonsa kehittyvät nopeammin hieronnan avulla. Itkuisille ja levottomalle lapselle vauvahieronta tuo läheisyyttä sekä lohtua.

Vauvojen koliikkiin apua vyöhyketerapialla/ refleksologialla

Koliikin yhdeksi syyksi on ajateltu ruuansulatusjärjestelmän kehittymättömyyttä ja toiminnallisia häiriöitä. Syitä on etsitty myös imettävän äidin ruokavaliosta. Eräs teoria vauvan vatsavaivoihin saattaa olla vagushermon toimintahäiriö. Vauvoja hierottaessa pätevät usein samat asiat kuin aikuisiakin hoidettaessa. Eri puolilla kehoa sijaitsee heijastejärjestelmiä. Vauvoilla käsittelyn painopiste on mm. suoliston, niskan ja selän heijasteiden käsittelyssä.

Vauvahieronta-opastus kestää noin 45 minuuttia ja hoito tapahtuu aina vauvan ehdoilla. Käsittelytapa ja aika voi vaihdella johtuen vauvan mielialasta tai vireystilasta. Ennen vauvahierontaan tuloa tulee vauvan syömisestä olla kulunut noin puoli tuntia. Vauvahieronta tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, joten varaa vauvalle mukaan pyyhe ja ylimääräinen vaippa. Varaudu myös syöttämään vauva hieronnan jälkeen.

Vauvahieronta -opastus 45 min/ 45 € (varaa aikaa 60 min)

Sisältää hoito-ohjeen kotiin