Rentoutushoito

Rentoutushoidossa voidaan hyödyntää eri järjestelmiä, jolloin hoito on yksilöllisempi, tehokkaampi, monipuolisempi ja laaja-alaisempi.

Hieronnan pohjana on hermoratahieronta, johon voidaan lisätä joko vyöhyketerapiaa, chi kung kasvo-päähoitoa tai akupainantaa riippuen siitä, millaisia vaivoja tai kiputiloja hoidetaan. Toiveiden mukaan myös energiahoito-osuus on mahdollista. Rentoutushoito tehdään ohuen vaatteen läpi peukaloilla tai sormilla ihoa painellen, hoitoaika 60 min. Rentouttava ja monipuolinen kehon hoito.

Rentoutushoidosta saa apua: kipu- ja särkytilojen helpottumiseen, lihasjännityksiin, stressioireisiin, jännitystiloihin, päänsärkyyn, migreeniin, aineenvaihduntaan, verenkierron vilkastumiseen, vastustuskyvyn ja unen laadun paranemiseen, kehon puhdistukseen ja tasapainoon, rentoutumiseen.
  • Hermoratahieronnan avulla aktivoidaan kehon omia toimintoja sekä ääreishermostoa. Hoito on rauhallista ja lempeätä, mutta tehokasta. Hermoratahieronnassa hoidon vaikutus on hyvin samanlainen kuin esimerkiksi akupunktion tai vyöhyketerapian, sillä hoito tapahtuu hermoratojen, meridiaanien ja niillä olevien akupisteiden myötä.
  • Vyöhyketerapia (refleksologia) elimistöä hoidetaan heijasteiden avulla. Jalkaterien lisäksi heijastejärjestelmiä löytyy esimerkiksi päälaelta, korvista, kasvoilta ja sääristä. Vyöhyketerapia antaa rauhallisen olon, mikä on jo yksistään tärkeätä monesti kiireisen elämän keskellä. Hoito tukee koko kehon hyvinvointia.
  • Chi kung kasvo-päähoito sekä akupainanta osuudessa keskitytään kasvojen, pään sekä niskan alueen tärkeimpiin akupisteisiin. Chi kung-päähoito on osa shiatsua, Hoidossa käsitellään pään ja niskan alueen tärkeimmät akupunktiopisteet. Pehmeät liikkeet peukalolla tai sormilla rentouttavasti painellen poistavat kehon jännityksiä ja hemmottelevat sekä kehoa että mieltä.

Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, raskaus, äskettäin tehty leikkaus (varoaika 6-8 viikkoa leikkauksesta riippuen), kasvaimet/syöpä.