Meditaatio- ja rentoutusohjaus yksilöohjauksena

Kehon hyvinvointi on yhteydessä mielen hyvinvointiin. Elimistömme reagoi huomaamatta ajatuksiimme ja elämäntyyliimme. Arjen pyörteissä kiinnitämme harvoin huomiota hengitykseen. Todellisuudessa hengitysrytmi on juuri se, joka heijastaa täysin sen hetkistä mielentilaamme. Stressaantuneena hengitys on nopeaa ja pintapuolista, rentoutuneena hengitys muuttuu pidemmäksi ja syvemmäksi. Hengitystä tarkkailemalla voimme saada käsityksen siitä, mitä tunnemme ja miten voimme juuri tällä hetkellä.

Stressi ja jännitystilat voivat pitkittyneenä aiheuttaa erilaisia fyysisiä oireita, kuten lihaskipuja, päänsärkyä, silmien tai kasvojen alueen jännityksiä, vatsaoireita tai infektioherkkyyttä. Uupumus, levottomuus, masennus, ahdistus ja unettomuus liitetään usein myös pitkittyneen stressitilan oireisiin.

Rentoutumisen positiivinen vaikutus näkyy elämässä

Ohjatuilla rentoutustunneilla saat yksityisesti vinkkejä ja neuvoja rentoutumiseen sekä ajatusten ja tunteiden hallintaan. Erilaiset rentoutusharjoitukset vaikuttavat positiivisesti elämänlaatuun ja elämänhallintaan. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä, kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia.

Rentoutumisen hyödyt keholle:
  • Autonominen hermosto rauhoittuu
  • Verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat
  • Stressihormonien eritys vähenee
  • Mielihyvähormonien ja oksitosiinin eritys lisääntyy
  • Helpottaa päätöksenteon ja ongelmanratkaisun kykyä
  • Vaikeat tunteet lievittyvät
  • Vähentää sympaattisen hermoston toimintaa
  • Kohottaa itsetuntoa
  • Vastustuskyky paranee

Jos pystyt hallitsemaan hengityksesi, pystyt hallitsemaan tunteesi.

-Osho


Mindfullness harjoituksia sekä kehorentoutusta 60 min

Rentoutuneeseen tilaan voidaan päästä monenlaisin harjoituksin. Ohjatuissa rentoutusharjoituksissa keskitytään aina hetkeksi aikaa hengitykseen, joka on kuin silta mielen ja kehon välissä. Minne mielen avulla viet hengityksen, sinne välität samalla energiaa ja tietoisuutta. Jo muutaman minuutin hengittely antaa yhteyden omaan kehoon.

Hengityksen avulla voimme kohdata rauhan, läsnäolon ja syvän rentouden tunteita. Mieli ja ajatustoiminta hiljenee täysin. Kaikki ylimääräiset ajatukset ikään kuin huuhtoutuvat pois. Usein harjoituksissa käytetään aktiivista lihasrentoutusta, jossa keho käydään läpi rentouttaen lihakset vaihe vaiheelta. Ihania rentoutustunteja arjen keskelle ja vinkkejä kotiin. Jokainen tunti on erilainen.

Rentoutustekniikoita stressinhallintaan 60 min

Rentoutustekniikka harjoituksissa teemme lyhyiden hengitysharjoitusten ohella mielikuvamatkoja eli visualisoidaan ja rentoutetaan kehoa eri tavoin, välillä myös syvärentoutuksen ja meditaation avulla. Meditaatio ohjaa levottoman mielen tasapainoon, meditoidessa pääsee yhteyteen myös sisäisen viisauden kanssa. Meditaatio vaikuttaa aivojen hyvinvointiin, tunteiden säätelyyn ja henkiseen joustavuuteen.

Vaikka harjoitusten tarkoituksena on rentoutuminen, on hyvä tiedostaa, että rentoutusharjoittelu ei ole "suorittamista". Rentoutumisen harjoittelu ja meditaatio voivat viedä aluksi aikaa, eikä välttämättä aina onnistu. Ajatuksilla on tapana harhailla, jolloin mieli on haettava aina uudelleen takaisin harjoitukseen. Vähitellen opit taidon ja voit hyödyntää ohjattujen rentoutusharjoitusten kokemuksia sekä taitoja myös omassa elämässäsi.


Meditaatio ja rentoutus sarjakortti

Sarjakortti sisältää 2x ohjatun rentoutustunnin sekä yhden 60 min hoidon, yhteensä 138 €. Rentoutusohjauksen normaali hinta on 50 €. Maksu yhdessä erässä, sarjakortti on voimassa vuoden.


Löydä rauha, seesteisyys ja tasapaino