Meditaatio- ja rentoutusohjaus yksilöohjauksena

Kehon hyvinvointi on yhteydessä mielen hyvinvointiin. Elimistömme reagoi huomaamatta ajatuksiimme ja elämäntyyliimme. Arjen pyörteissä kiinnitämme harvoin huomiota hengitykseen. Todellisuudessa hengitysrytmi on juuri se, joka heijastaa täysin sen hetkistä mielentilaamme. Stressaantuneena hengitys on nopeaa ja pintapuolista, rentoutuneena hengitys muuttuu pidemmäksi ja syvemmäksi. Hengitystä tarkkailemalla voimme saada käsityksen siitä, mitä tunnemme ja miten voimme juuri tällä hetkellä.

Stressi ja jännitystilat voivat pitkittyneenä aiheuttaa erilaisia fyysisiä oireita, kuten lihaskipuja, päänsärkyä, silmien tai kasvojen alueen jännityksiä, vatsaoireita tai infektioherkkyyttä. Uupumus, levottomuus, masennus, ahdistus ja unettomuus liitetään usein myös pitkittyneen stressitilan oireisiin.

Rentoutumisen positiivinen vaikutus näkyy elämässä

Ohjatuilla rentoutustunneilla saat yksityisesti vinkkejä ja neuvoja rentoutumiseen sekä ajatusten ja tunteiden hallintaan. Erilaiset rentoutusharjoitukset vaikuttavat positiivisesti elämänlaatuun ja elämänhallintaan. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä, kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia.

Rentoutumisen hyödyt keholle:
  • Autonominen hermosto rauhoittuu
  • Verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat
  • Stressihormonien eritys vähenee
  • Mielihyvähormonien ja oksitosiinin eritys lisääntyy
  • Parantaa päätöksenteon ja ongelmanratkaisun kykyä
  • Vaikeat tunteet lievittyvät
  • Vähentää sympaattisen hermoston toimintaa ja saa elimistön rentoutumaan
  • Kohottaa itsetuntoa
  • Vastustuskyky paranee

Jos pystyt hallitsemaan hengityksesi, pystyt hallitsemaan tunteesi.

-Osho


Meditaatio ja rentoutus sarjakortti

Sarjakortti sisältää 2x ohjatun rentoutustunnin sekä yhden 60 min hoidon (Meridiaanihieronta & rentoutusohjaus tai Chi kung päähoito & rentoutusohjaus) yhteensä 138 € (rentoutusohjauksen norm.hinta 50 €). Maksu yhdessä erässä, kortti on voimassa vuoden.

Akupainanta - meridiaanihieronta on yksi hoitomuoto kiinalaisessa lääketieteessä. Hoitoa voidaan tehdä useilla eri tekniikoilla. Hoidossa keskitytään pään ja kasvojen alueen meridiaaneihin ja akupisteisiin.

Chi kung-päähoito on osa shiatsua, Japanista peräisin oleva hoitomuoto, jossa avataan kehon energiaratoja hellävaraisesti. Hoidossa käsitellään pään ja niskan alueen tärkeimmät akupunktiopisteet.


Rentoutusharjoituksia arjen avuksi 60 min

Hengitys-, rentoutus- ja mindfullness harjoituksia sekä kehorentoutusta. Jokainen tunti on erilainen

Rentoutuneeseen tilaan voidaan päästä monenlaisin harjoituksin. Ohjatuissa rentoutusharjoituksissa keskitytään aina hetkeksi aikaa hengitykseen, joka on kuin silta mielen ja kehon välissä. Minne mielen avulla viet hengityksen, sinne välität samalla energiaa ja tietoisuutta. Jo muutaman minuutin hengittely antaa yhteyden omaan kehoon.

Hengityksen avulla voimme kohdata rauhan, läsnäolon ja syvän rentouden tunteita. Mieli ja ajatustoiminta hiljenee täysin. Kaikki ylimääräiset ajatukset ikään kuin huuhtoutuvat pois. Usein harjoituksissa käytetään aktiivista lihasrentoutusta, jossa keho käydään läpi rentouttaen lihakset vaihe vaiheelta. Ihania rentoutustunteja arjen keskelle ja vinkkejä kotiin.

Jokainen hengenveto, jokainen askel voi olla rauhan, ilon ja tyyneyden täyttämä.
On vain oltava hereillä ja elävänä juuri tässä hetkessä.

- Thich Nhat Hanh


Rentoutustekniikoita stressinhallintaan 60 min

Rentoutustekniikoita, visualisaatio- tai syvärentoutusta, meditaatiot

Rentoutustekniikka harjoituksissa teemme lyhyiden hengitysharjoitusten ohella mielikuvamatkoja eli visualisoidaan ja rentoutetaan kehoa eri tavoin, välillä myös syvärentoutuksen ja meditaation avulla. Meditaatio ohjaa levottoman mielen tasapainoon, meditoidessa pääsee yhteyteen myös sisäisen viisauden kanssa. Meditaatio vaikuttaa aivojen hyvinvointiin. Tutkimusten mukaan pitkään meditoinneilla on enemmän harmaata massaa niillä aivoalueilla, jotka liittyvät huomioimiseen, tunteiden säätelyyn ja henkiseen joustavuuteen.

Vaikka harjoitusten tarkoituksena on rentoutuminen, on hyvä tiedostaa, että rentoutusharjoittelu ei ole "suorittamista". Rentoutumisen harjoittelu ja meditaatio voivat viedä aluksi aikaa, eikä välttämättä aina onnistu. Ajatuksilla on tapana harhailla, jolloin mieli on haettava aina uudelleen takaisin harjoitukseen. Vähitellen opit taidon ja voit hyödyntää ohjattujen rentoutusharjoitusten kokemuksia sekä taitoja myös omassa elämässäsi.


Tässä sinulle lyhyt hengitysharjoitus, jonka voit tehdä missä vain, työpaikalla tai kotona

❤ Istuudu muutamaksi minuutiksi tuolille, pidä selkä suorana ja hartiat rentoina. Sulje sitten silmäsi.

❤ Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos.

❤ Tunne sisäänhengitys ja uloshengitys kehollasi.

❤ Sisäänhengitys tuo sinulle rentoutta, uloshengitys vapauttaa sinut kaikesta. On vain tämä hetki.

❤ Seuraa tätä hengityksen aaltoilevaa liikettä hetken ajan.

❤ Mielen alkaessa vaeltaa jossakin muualla, palaa lempeästi takaisin hengityksen seuraamiseen.

❤ Vähitellen huomaat, kuinka mieli tyyntyy, ajatukset rauhoittuvat ja jännitys häviää keholta.....Näitä asioita ja paljon muuta käymme läpi ohjatuilla rentoutustunneilla. Löydä rauha, seesteisyys ja tasapaino, mikä sisälläsi on, koe se!