Meditaatio- ja rentoutusohjaus yksilöohjauksena (10/2019)

Kehon hyvinvointi on yhteydessä mielen hyvinvointiin. Elimistömme reagoi huomaamatta ajatuksiimme ja elämäntyyliimme. Ollessamme kiireisiä ja stressaantuneita kehoomme alkaa kertyä erilaisia jännitystiloja. Pitkittyneenä jännitystilat voivat aiheuttaa erilaisia fyysisiä oireita, kuten lihaskipuja, päänsärkyä, silmien tai kasvojen alueen jännityksiä, vatsaoireita tai infektioherkkyyttä. Uupumus, levottomuus, masennus, ahdistus ja unettomuus liitetään usein myös pitkittyneen stressitilan oireisiin.

Rentoutumisen positiivinen vaikutus näkyy elämässä

Rentoutustunneilla asiakas saa yksityisesti vinkkejä ja neuvoja rentoutumiseen sekä ajatusten ja tunteiden hallintaan. Rentoutusharjoitukset vaikuttavat positiivisesti elämänlaatuun ja elämänhallintaan. Hiljentyminen ja rauhoittuminen auttavat havainnoimaan itseä, kuulemaan omia tunteita ja ajatuksia.

Rentoutumisen hyödyt keholle:
  • Autonominen hermosto rauhoittuu
  • Verenpaine ja sydämen lyöntitiheys laskevat
  • Stressihormonien eritys vähenee
  • Mielihyvähormonien ja oksitosiinin eritys lisääntyy
  • Vaikeat tunteet lievittyvät
  • Vastustuskyky paranee


Hengitys- ja rentoutusharjoituksia arjen avuksi 60 min

Ohjatut tunnit sisältävät hengitysharjoituksen, kehorentoutusta tai mindfullness harjoituksen yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan. Jokainen rentoutustunti on erilainen.

Rentoutuneeseen tilaan voidaan päästä monenlaisin harjoituksin. Ohjatuissa rentoutusharjoituksissa keskitytään aina hetkeksi aikaa hengitykseen, joka on kuin silta mielen ja kehon välissä. Minne mielen avulla viet hengityksen, sinne välität samalla energiaa ja tietoisuutta. Jo muutaman minuutin hengittely antaa yhteyden omaan kehoon.


Voimme hengityksen avulla kohdata rauhan, läsnäolon ja syvän rentouden tunteita. Mieli ja ajatustoiminta hiljenee täysin. Kaikki ylimääräiset ajatukset ikään kuin huuhtoutuvat pois. Usein harjoituksissa käytetään myös aktiivista lihasrentoutusta, jossa keho käydään läpi rentouttaen lihakset vaihe vaiheelta.Rentoutustekniikoita stressinhallintaan 60 min

Ohjatut tunnit sisältävät esimerkiksi hengitys- ja rentoutustekniikoita, mindfullness harjoituksen, visualisaatio- tai syvärentoutusta tai meditaation yksilöllisesti asiakkaan tilanteen mukaan.

Rentoutustekniikka -harjoituksissa teemme hengitysharjoitusten ohella mielikuvamatkoja eli visualisoidaan ja rentoutetaan kehoa eri tavoin. Opit näkemään, että elämä on täynnä mahdollisuuksia ja myönteistä energiaa. Vaikka harjoitusten tarkoituksena on rentoutuminen, on hyvä tiedostaa, että rentoutusharjoittelu ei ole "suorittamista". Rentoutumisen harjoittelu voi viedä aikaa, eikä välttämättä aluksi onnistu. Vähitellen opit taidon ja voit hyödyntää ohjattujen rentoutusharjoitusten kokemuksia sekä taitoja myös omassa elämässäsi.

Hengitysharjoitus kiireiden keskellä

❤ Istuudu kymmeneksi minuutiksi tuolille, pidä selkä suorana ja hartiat rentoina. Sulje sitten silmäsi.

❤ Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään ja nenän kautta ulos.

❤ Tunne sisäänhengitys ja uloshengitys kehollasi.

❤ Sisäänhengitys tuo sinulle rentoutta ja rauhaa, uloshengitys vapauttaa sinut kaikesta.

❤ Seuraa tätä hengityksen aaltoilevaa liikettä hetken ajan.

❤ Mielen alkaessa vaeltaa jossakin muualla, palaa lempeästi takaisin hengityksen seuraamiseen.

❤ Vähitellen huomaat, kuinka mieli tyyntyy, ajatukset rauhoittuvat ja jännitys häviää keholta.....

Näitä asioita ja paljon muuta käymme läpi ohjatuilla rentoutustunneilla.

Löydä rauha, tasapaino, mikä sisälläsi on, koe se!

Tervetuloa!


Jos pystyt hallitsemaan hengityksesi, pystyt hallitsemaan tunteesi.

-Osho