Ayurveda ja kasvohieronnat

Ayurveda (lausutaan ”aju’rveeda”) on perinteinen intialainen perinnelääketiede, joka pohjautuu jo tuhansia vuosia harjoitettuihin tietoihin ja taitoihin. Tämä elämäntiede (ayus eli terveys ja veda eli tieto) pohjautuu luonnolliseen elämän tasapainoon ja terveyteen.

Ayurvedan mukaan maailma koostuu viidestä suuresta elementistä (maa, vesi, tuli, ilma ja eetteri) sekä eri taajuuksilla värähtelevistä energioista, jotka ilmenevät kehossamme doshan (keho-mielityyppi, persoonallisuus, tasapainotila) eli Vatan, Pittan tai Kaphan muodossa tai kahden eri doshan yhdistelmänä. Useimmat meistä ovat kaksi- tai kolmedoshaisia, josta yksi dosha vaikuttaa meihin voimakkaimmin.

Ayurvedaan kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, lepo, terveellinen elämäntapa, jooga, meditaatio, hieronta ja hoidot. Hoidoissa käsitellään kehon energiapisteitä eli marmoja erilaisin paineluin, sivelyin ja hierontaliikkein. Ayurveda hoidot rentouttavat kehoa ja mieltä, lievittävät lihasjännityksiä sekä lisäävät vitaalienergian virtausta keholla.Face lift massage, kohottava kasvohieronta (60 min)

Nykyajan kiireinen elämänrytmi, stressi ja jatkuva tietotulva rasittavat aivoja, kehoa ja mieltä. Pitkittyneenä stressitila alkaa näkyä kasvoillamme. Pikkuhiljaa kasvojen lihakset jäykistyvät, iho vetäytyy kasaan ja menettää osan kimmoisuuttaan: rypyt lisääntyvät ja juonteet syvenevät

Face Lift on luonnonmukainen, kasvoja kohottava ja elvyttävä ayurvedinen hoitomuoto, joka rentouttaa kasvoja, häivyttää ihon juonteita sekä nuorentaa ilmettäsi. Hoito sisältää kasvojen, olkavarsien, hartioiden ja kaulan alueen hieronnan hoitoöljyllä, hiukset ilman öljyä. Jo yksittäinen hoitokerta elvyttää ihoa ja rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Ihana hoito itselle tai lahjaksi.

Face lift kasvohieronnan avulla:

  • Aineenvaihdunta tehostuu
  • Lymfa- ja verenkierto tehostuu
  • Kasvojen, niskan, hartioiden ja pään jännitystilat lieventyvät
  • Kasvolihasten kimmoisuus lisääntyy
  • Rypyt ja juonteet madaltuvat, ihon sävy paranee
  • Poskiontelo- ja purentaongelmat helpottuvat
  • Stressioireet (päänsärky, silmien väsyminen, unettomuus) vähenevät
  • Kehon hyvinvointi ja positiivisuus lisääntyy
Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), kasvain/syöpä tai päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta (60 min)

Pään alueella on yhteensä 37 marmapistettä, joista jokainen marmapiste johtaa energiaväylien kautta tiettyyn elimeen tai kehon toimintaan. Kasvojen hieronta Frantsilan hoitoöljyllä ja marmapisteiden hellät painelut hellivät ihoa ja mieltä, auttavat ihoa uusiutumaan, rauhoittavat hermostoa, tasapainottavat elintoimintoja ja aktivoivat energian virtausta. Valitse päähieronta hoitoöljyllä tai ilman öljyä. Hoito sisältää ayurvedatestin. Ihana hoito kehon ja mielen tasapainoon!

Hoidon vaikutuksia: helpottaa päänsärkyä, ehkäisee migreeniä, niskan ja hartioiden alueen jäykkyys vähenee, stressiperäiset oireet vähenevät, aktivoi hermojärjestelmää sekä energiapisteiden toimintaa, rauhoittaa mieltä ja
vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa (rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa)

Vasta-aiheet: kuume,flunssa, yskä, ihottumat, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, altzheimer, dementia, aivoperäiset sairaudet, krapulatila, kasvaimet tai syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika noin 2-3 kk. Hoito ei sovi polttarihoidoksi. Hoito ei sovi ns. polttarihoidoksi (kehon puhdistusreaktio).


Yhdistelmähoidot itselle tai lahjaksi
  • Face Lift Massage™ ja intialainen päähieronta (75 min)Hoitoöljyillä yksilöllisyyttä sekä kehon ja mielen tasapainoa

Frantsilan hoitoöljyillä saadaan sekä ayurvedisiin että intialaisiin hoitoihin yksilöllisyyttä ja tehokkaampaa vaikutusta, kun käytetään keholle sopivia hoitoöljyjä. Hieronnan aikana hoitoöljyn aineosat pääsevät imeytymään ihon alaisiin kudoksiin hoitaen mm. kipeitä lihasalueita ja samalla koko kehoa. Hoitoöljyillä ja eri hierontahoidoilla keho pysyy tasapainossa eikä altistu sairauksille. Ayurvedahoitoihin kuuluu testi, josta selviää oma kehotyyppi.


Frantsilan Vata öljy: ihoa lämmittävä ja rauhoittava, mielialaa ja hermostoa tasapainottava
Frantsilan Pitta öljy: mieltä ja lihaksia rentouttava, vatsaa rauhoittava

Frantsilan Kapha öljy: virkistävä, energisoiva, aineenvaihduntaa aktivoiva
Frantsilan Kasvohoitoöljy: rauhoittava, levollisuutta lisäävä, rentouttava sekä stressiä poistava