Ayurveda hoidot ja kasvohieronnat

Ayurveda (lausutaan ”aju’rveeda”) on perinteinen intialainen perinnelääketiede, joka pohjautuu jo tuhansia vuosia harjoitettuihin tietoihin ja taitoihin. Tämä elämäntiede (ayus eli terveys ja veda eli tieto) pohjautuu luonnolliseen elämän tasapainoon ja terveyteen.

Ayurvedan mukaan maailma koostuu viidestä suuresta elementistä (maa, vesi, tuli, ilma ja eetteri) sekä eri taajuuksilla värähtelevistä energioista, jotka ilmenevät kehossamme doshan (keho-mielityyppi, persoonallisuus, tasapainotila) eli Vatan, Pittan tai Kaphan muodossa tai kahden eri doshan yhdistelmänä. Useimmat meistä ovat kaksi- tai kolmedoshaisia, josta yksi dosha vaikuttaa meihin voimakkaimmin.

Ayurvedaan kuuluvat kaikki elämän osa-alueet, kuten ravinto, liikunta, lepo, terveellinen elämäntapa, jooga, meditaatio, hieronta ja hoidot. Hoidoissa käsitellään kehon energiapisteitä eli marmoja erilaisin paineluin, sivelyin ja hierontaliikkein. Ayurveda hoidot rentouttavat kehoa ja mieltä, lievittävät lihasjännityksiä sekä lisäävät vitaalienergian virtausta keholla.


Intialainen päähieronta hoitopöydällä (60 min)

Intialainen päänhieronta perustuu ayurvedaan. Intiassa ayurvedaa on harjoitettu yli tuhat vuotta. Päähieronnan kehittäjänä pidetään Narendra Mehtaa (osteopaatti ja hierontaterapeutti), joka lisäsi hoitotekniikkaan mm. akupisteiden, meridiaanien, kehon heijasteiden ja chakrojen tietämystään.

Pää, kasvot, niska ja hartian seutu varastoivat jännitystä, joka kertyy jokapäiväisessä elämässä. Näiden alueiden hieronta helpottaa särkyä ja
rauhoittaa mieltä. Hoitopöydällä rentoutuminen ja hierontaliikkeet auttavat vapautumaan stressistä ja kokemaan hyvän olon tunteita. Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava hoito!

Intialaisen päähieronnan vasta-aiheet: akuutti päänsärky tai migreeni, infektiot iholla, tulehdustila, raskaus (ensimmäiset kuukaudet), epilepsia, kasvain/syöpä tai psyykelääkitys
voivat olla hoidon esteenä.


Intialainen päähieronta ja käsivarsien hieronta hoitoöljyllä (60 min)

Käsivarsissa on paljon heijasteita, joiden vaikutus kohdistuu hieronnan myötä koko kehoon, samalla lihaskireydet helpottuvat ja aineenvaihdunta tehostuu. Käsivarsien hieronnassa Frantsilan tai Aromatican hoitoöljy, päähieronta tehdään ilman hoitoöljyä. Rentoudu ja nauti!

Intialaisella pää- ja käsivarsien hieronnalla saadaan apua mm. päänsärkyyn, silmien rasitukseen, niskojen- ja hartioiden lihasjännityksiin, lihaskireyksiin, huimausoireisiin, stressiin, unettomuuteen ja masennukseen


Face lift massage, kohottava kasvohieronta (60 min)

Nykyajan kiireinen elämänrytmi, stressi ja jatkuva tietotulva rasittavat aivoja, kehoa ja mieltä. Pitkittyneenä stressitila alkaa näkyä kasvoillamme. Pikkuhiljaa kasvojen lihakset jäykistyvät, iho vetäytyy kasaan ja menettää osan kimmoisuuttaan: rypyt lisääntyvät ja juonteet syvenevät

Face Lift on luonnonmukainen, kasvoja kohottava ja elvyttävä ayurvedinen hoitomuoto, joka rentouttaa kasvoja, häivyttää ihon juonteita sekä nuorentaa ilmettäsi. Hoito sisältää kasvojen, olkavarsien, hartioiden ja kaulan alueen hieronnan hoitoöljyllä, hiukset ilman öljyä. Jo yksittäinen hoitokerta elvyttää ihoa ja rentouttaa sekä kehoa että mieltä. Ihana hoito itselle tai lahjaksi.

Face lift kasvohieronnan avulla:

 • Aineenvaihdunta tehostuu
 • Lymfa- ja verenkierto tehostuu
 • Kasvojen, niskan, hartioiden ja pään jännitystilat lieventyvät
 • Kasvolihasten kimmoisuus lisääntyy
 • Rypyt ja juonteet madaltuvat, ihon sävy paranee
 • Poskiontelo- ja purentaongelmat helpottuvat
 • Stressioireet (päänsärky, silmien väsyminen, unettomuus) vähenevät
 • Kehon hyvinvointi ja positiivisuus lisääntyy
Vasta-aiheet: kuume- ja tulehdustilat, kipu- ja särkytilat, infektiot iholla, auringon polttama tai erikoisherkkä iho, haavat, akuutti psoriasis, poikkeuksellisen alhainen/korkea verenpaine, raskaus (kolme ensimmäistä kuukautta), kasvojen "täyteaineet" (varoaika 3 kk), kasvain/syöpä tai päihteet. Kerrothan lisäksi, mikäli sinulla on diabetes tai muu pitkäaikainen sairaus.


Intialainen/ayurvedinen jalkahieronta (60 min)

Jalkahieronta perustuu ayurvedaan sekä vyöhyketerapeuttiseen jalkahierontaan. Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa sekä saadaan terveydelle välttämätön kehossa oleva energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään sääret, jalkaterät ja jalkapohjat rentouttavasti hieroen. Erinomainen hoito väsyneille ja pingottuneille jaloille.

intialainen_jalkahieronta.jpgSeesam-öljy on yleisimmin käytetty öljy, joka tasapainottaa kehoa. Hoitoöljynä voi olla myös omalle keholle sopiva ayurvedinen öljy tai lymfaöljy. Hoidossa käytetään Kasamaljaa, joka rauhoittaa ja helpottaa kuona-aineiden poistumista kehosta.

Hoidon aikana käsitellään myös marmapisteitä, joiden käsittely auttaa ylläpitämään kehon, mielen ja tunteiden tasapainoa.

Hoito puhdistaa kehoa, lievittää lihasjännityksiä ja kipuja, rentouttaa,vähentää stressiä, helpottaa unettomuutta, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa sekä hermoston toimintaa.


Vasta-aiheet: Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veritulppa, verisuonitukokset, suonikohjut, mustelmat, palohaavat, ihotulehdukset tai avohaavat.


Ayurvedinen pää- ja kasvohieronta (60 min)

Pään alueella on yhteensä 37 marmapistettä, joista jokainen marmapiste johtaa energiaväylien kautta tiettyyn elimeen tai kehon toimintaan. Kasvojen hieronta Frantsilan hoitoöljyllä ja marmapisteiden hellät painelut hellivät ihoa ja mieltä, auttavat ihoa uusiutumaan, rauhoittavat hermostoa, tasapainottavat elintoimintoja ja aktivoivat energian virtausta. Valitse päähieronta hoitoöljyllä tai ilman öljyä. Hoito sisältää ayurvedatestin. Ihana hoito kehon ja mielen tasapainoon!

Hoidon vaikutuksia: helpottaa päänsärkyä, ehkäisee migreeniä, niskan ja hartioiden alueen jäykkyys vähenee, stressiperäiset oireet vähenevät, aktivoi hermojärjestelmää sekä energiapisteiden toimintaa, rauhoittaa mieltä ja
vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa (rauhoittaa mieltä ja vähentää yliaktiivista ajatustoimintaa)

Vasta-aiheet: kuume,flunssa, yskä, ihottumat, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, altzheimer, dementia, aivoperäiset sairaudet, krapulatila, kasvaimet tai syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika noin 2-3 kk. Hoito ei sovi polttarihoidoksi. Hoito ei sovi ns. polttarihoidoksi (kehon puhdistusreaktio).Ayurvedinen selän, pään ja kasvojen hieronta (60 min)

Ayurvedinen hieronta on vanhaa intialaista käsillä hoitamista, jossa yrttiöljyillä sekä selän hieronnalla on tärkeä merkitys.

Hoidossa selän, niskan ja hartioiden hieronta rentouttaa lihaksia, notkistaa selkärankaa, vähentää nivelten jäykkyyttä ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

Pään ja kasvojen hieronta avaa pään alueen kireyksiä, helpottaa stressioireita ja rauhoittaa mieltä. Käsivarsien hieronta rentouttaa ja vaikuttaa hermoston ohella myös verenkiertoon ja energiaratoihin.

Hoito sisältää selän, hartioiden, niskan, käsivarsien ja kasvojen hieronnan Frantsilan luomuöljyllä, sisältää ayurvedatestin.

Hoidoista on saatu apua:

 • Päänsärkyyn, migreeniin
 • Kipujen ja särkyjen lievittymiseen
 • Niskan-, hartia-alueen ja selän vaivoihin
 • Stressiperäisiin oireisiin
 • Unen laadun paranemiseen
 • Hermojärjestelmän aktivoimiseen ja energiatasapainoon
 • Kehon puhdistukseen
 • Kehon palautumiseen leikkauksen jälkeen
 • Kehon ja mielen tasapainoon

Vasta-aiheet: kuume, flunssa, yskä, ihottumat, akuutti psoriasis, verenpaineen voimakkaat heilahtelut, raskaus, epilepsia, paniikkihäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö, altzheimer, dementia, aivoperäiset sairaudet, krapulatila, kasvaimet tai syöpä. Leikkauksen jälkeen varoaika noin 2-3 kk. Hoito ei sovi polttarihoidoksi (puhdistusreaktio).
Hoitoöljyillä yksilöllisyyttä sekä kehon ja mielen tasapainoa

Frantsilan hoitoöljyillä saadaan sekä ayurvedisiin että intialaisiin hoitoihin yksilöllisyyttä ja tehokkaampaa vaikutusta, kun käytetään keholle sopivia hoitoöljyjä. Hieronnan aikana hoitoöljyn aineosat pääsevät imeytymään ihon alaisiin kudoksiin hoitaen mm. kipeitä lihasalueita ja samalla koko kehoa. Hoitoöljyillä ja eri hierontahoidoilla keho pysyy tasapainossa eikä altistu sairauksille. Ayurvedahoitoihin kuuluu testi, josta selviää oma kehotyyppi.


Frantsilan Vata öljy: ihoa lämmittävä ja rauhoittava, mielialaa ja hermostoa tasapainottava
Frantsilan Pitta öljy: mieltä ja lihaksia rentouttava, vatsaa rauhoittava

Frantsilan Kapha öljy: virkistävä, energisoiva, aineenvaihduntaa aktivoiva
Frantsilan Kasvohoitoöljy: rauhoittava, levollisuutta lisäävä, rentouttava sekä stressiä poistava hoitoöljy